Wat is letselschade en hoe ga je er mee om? In deze blog willen we je erg graag meer vertellen over letselschade na een ongeluk. Zo is het gemakkelijker om de juiste stappen te nemen bij letselschade. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips die we je geven. Ben je klaar met het lezen van deze blog, dan is het leuk om onze andere blogs op de website te lezen. 

Renault is een betrouwbare auto….

De liefhebbers weten dat Renault een betrouwbare en veilige auto is. Toch kan het ondanks dat voorkomen dat je tijdens een auto-ongeluk letselschade oploopt. Hoe kun je hiermee omgaan? Gelukkig zijn er specialisten die je kunnen helpen de letselschade te overkomen op het medische, maar ook op het juridische vlak. Dit laatste noemen we een letselschadebureau.

Wat doet een letselschade bureau? 

Eigenlijk is het werk dat een letselschadebureau doet heel eenvoudig: ze nemen je zaak op zich en willen je graag helpen om de letselschadeclaim binnen te slepen. Het is immers iets waar je recht op hebt, dus is het goed om het maximale eruit te halen. Wanneer je daadwerkelijk recht hebt op een schadevergoeding (de kans is heel groot), dan nemen ze je dossier aan en gaan voor je aan het werk. De bemiddelingskosten worden in de schadevergoeding als juridische kosten ondergebracht, dus je betaalt dan zelf niets. 

Wat is letselschade?

Letselschade is schade aan je lichaam, door bijvoorbeeld een ongeluk. Dit laatste is verwijtbaar als iemand het veroorzaakt heeft en er sprake is van schuld. Wanneer iemand niet oplet en een ongeluk veroorzaakt of de regels negeert, dan is het ongeluk verwijtbaar. Wanneer iemand bewusteloos raakte achter het stuur en toen de macht over het stuur verloor (geen drugs in het spel), dan is het hoogstwaarschijnlijk niet verwijtbaar. Bij een verwijtbaar ongeluk kan er dus een schadevergoeding geëist worden. 

We hopen dat je nooit in de positie terecht komt dat je een letselschadevergoeding moet claimen. Vele veilige kilometers in je Renault gewenst! 

Pin It on Pinterest