Het dippen van je auto is een geweldige manier om een nieuwe look te creëren en je auto te personaliseren. Wanneer het gaat om het dippen van je auto heb je twee opties: je kan ervoor kiezen om je auto professioneel te laten dippen door een gespecialiseerde winkel, of om hem zelf te dippen met behulp van spuitproducten. Elk van deze opties heeft zijn eigen voor- en nadelen, welke we in deze blog op een rijtje hebben gezet. Lees dus snel verder en ontdek welke optie het beste bij jou past!

Professioneel dippen

1. Ervaring en expertise: Het grootste voordeel van je auto laten dippen door een gespecialiseerde zaak is het feit dat ze beschikken over ervaren vakmensen die getraind zijn op dit gebied. Deze mensen hebben waarschijnlijk al honderden auto’s gedipt, en hebben hierdoor de kennis en vaardigheden om een naadloze en duurzame afwerking te garanderen. 

2. Kwaliteit: Door de bovengenoemde ervaring en expertise, hebben professioneel gedipte voertuigen over het algemeen een hoogwaardige afwerking en een uniforme coating. Bovendien gebruiken deze winkels vaak hoogwaardige producten en apparatuur, wat ook bijdraagt aan het beste resultaat en een goede kwaliteit. 

3. Garantie: Wanneer je je auto laat dippen door een winkel, bieden ze vaak garantie op hun werk. Hierdoor heb je gemoedsrust in het geval van problemen met de coating, en kan je het indien mogelijk laten bijwerken.

Zelf dippen

1. Kostenbesparend: De voornaamste reden om je auto zelf te dippen, in plaats van het door een professional te laten doen, is de kosten die je ermee kan besparen. Wanneer je het zelf doet hoef je namelijk alleen maar de materiaalkosten te betalen, en niet de bijkomende arbeidskosten of winstmarges. 

2. Creatieve vrijheid: Natuurlijk kan je aan een professional laten weten hoe je je auto gedipt wilt hebben, maar wanneer je het zelf doet heb je alle creatieve vrijheid om het precies te doen zoals je zelf wilt. Je kunt hierdoor experimenteren met verschillende kleuren en afwerkingen om een unieke look te creëren die past bij jouw smaak. 

3. Flexibiliteit: Door het zelf dippen van je auto ben je niet alleen flexibel wat betreft het kleurgebruik, maar ook de tijd die je er aan besteed. Je hoeft je auto niet dagenlang naar een autogarage te brengen, maar je kan er op je eigen tempo aan werken wanneer het voor jou uitkomt. 

4. Leerervaring: Als laatste is het dippen van je auto simpelweg leuk en een leerzame ervaring wanneer je het nog nooit gedaan hebt. Het is een kans om nieuwe vaardigheden en technieken te leren, die misschien ook van toepassing kunnen zijn op toekomstige projecten. 

Zoals je in deze blog hebt kunnen lezen, hangt het kiezen tussen het professioneel dippen en zelf dippen van je auto af van verschillende factoren. Als je op zoek bent naar een gegarandeerde hoogwaardige afwerking en bereid bent om te investeren in professioneel werk, dan is professioneel dippen wellicht de beste optie voor jou. Aan de andere kant, als je creatief bent en graag zelf aan je voertuig werkt, kan zelf dippen een leuke en lonende ervaring zijn. Mocht je zelf willen dippen, kijk dan eens op de website van Spraydip voor een ruim aanbod aan kleuren, alle benodigdheden, en handige tips.

Pin It on Pinterest