Als je last hebt van hooikoorts of een andere allergie dan is het van belang om daar ook in huis rekening mee te houden. Een stoffige omgeving draagt niet bij aan het verbeteren van hooikoortsklachten, maar maakt deze eerder erger. Het is bijvoorbeeld van belang om pollen zoveel mogelijk buiten je woning te houden om hooikoortsklachten te beperken. Net als de juiste raamdecoratie kan een goede vloer daar eveneens aan bijdragen.

Anti-allergie vloer

Hooikoorts is een allergie die verschillende klachten kan veroorzaken. De symptomen lijken vaak op die van een verkoudheid, zoals een verstopte neus, loopneus en jeukende ogen. Tijdens het pollenseizoen zijn de klachten het ergst en wil je het liefst geen pollen in huis die van buiten naar binnen komen. Bijvoorbeeld door een openstaand raam. Als dat toch gebeurt dan helpt het om een goede vloer in huis te hebben liggen, zoals een anti-allergie vloer. Een epoxyvloer is daar een voorbeeld van, maar niet geschikt om in huis te plaatsen. Dan ontbreekt het namelijk aan comfort. Een goed voorbeeld van een anti-allergie vloer die geschikt is als woonvloer is een PU gietvloer.

PU gietvloer

Een reden waarom een PU gietvloer bijvoorbeeld bijdraagt aan minder hooikoortsklachten is dat het een naadloze vloer betreft. Bovendien is het geheel gladde oppervlak zo uitgevoerd dat stof, pollen en vuil niet op de grond nestelen. Deze bestanddelen zijn in een handomdraai weg te nemen. De naadloze vloer voorkomt bovendien dat pollen die via een open raam binnenkomen zich in hoekjes en naden verstoppen. PU gietvloeren zijn wat dat betreft goede vloeren die een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen of zoveel mogelijk beperken van hooikoortsklachten. Het is ook niet voor niets dat deze gietvloeren ideaal zijn voor mensen die met een andere allergie te maken hebben, zoals huisstofmijt.

Pin It on Pinterest