Om eenvoudig een Renault verzekering af te sluiten kun je terecht bij Univé. Er zijn verschillende types Renaults en verschillende types verzekeringen. Zo zijn er types Renaults als: Arkana, Captur, Clio, Twingo, Megan, Kadjar, Kangoo. Als we het hebben over types verzekeringen, kunnen we een aantal verzekeringen opnemen: autoverzekering, zorgverzekering en reisverzekering.

Verzekeringen in verschillende branches

Een aantal verzekeringen die we kunnen opnoemen zijn: 

  • Autoverzekering
  • Reisverzekering
  • Zorgverzekering

Autoverzekeringen

In Nederland zijn wij bij een eigen motorvoertuig zoals auto, scooter of motor, verplicht om een verzekering af te sluiten. Zo kunnen we te maken krijgen met een basisverzekering wat het minste dekking biedt. Een hogere verzekering is de WA+ verzekering. Dit is een beperkte cascoverzekering die bij een aantal situaties je dekt voor schade. De hoogste verzekering is de allriskverzekering. Bij deze ben je bij vele situaties gedekt zoals de schade die je zelf aandoet en bij schade aan anderen.

Reisverzekering

Dit soort verzekering is geen verplichte verzekering, maar bij reizen wel handig. Bij onvoorziene situaties wordt er bij het afsluiten van een reisverzekering hulp verleend. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een vlucht die geannuleerd is. Hierdoor moet je waarschijnlijk een paar uren of zelfs paar dagen op de volgende vlucht wachten. Bij deze situatie kan je reisverzekering voor een verblijfsplek zorgen. Bij dit soort gebeurtenissen voorkom je vaak kosten en tijd die gedekt worden.

Zorgverzekering

Een zorgverzekering is voor iedereen die in Nederland werkt of woont verplicht. Je dient minimaal een basispakket af te sluiten, wat medisch noodzakelijke zorg levert. Naast je basisverzekering kan je aanvullende verzekering afsluiten. Je krijgt bij een aanvullende verzekering dekking op een deel van de zorg die niet in het basispakket zit. 

Reizen naar het buitenland

Verzekeren voordat je op reis gaat met de auto of vliegtuig kan altijd handig zijn. Je kan met een reisverzekering verzekeren op je spullen. Je spullen die je bijvoorbeeld kwijtraakt, kunnen door middel van een reisverzekering vergoedt worden. Voordat je naar het buitenland gaat is het ook erg van belang om je zorgverzekering te checken. Voor sommige landen heb je een 111-formulier, waarin staat waarvoor je verzekert bent en voor welke periode je in het buitenland bent. 

Als je van plan bent om met de auto naar het buitenland te reizen, is het verstandig om een passende autoverzekering af te sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld met een allriskverzekering je auto voor een bepaalde periode verzekeren. Met deze verzekering ben je vrijwel op alles gedekt exclusief aanvullende verzekeringen. Die aanvullende verzekeringen dien je zelf als extra bij toe te voegen en extra voor te betalen.

Pin It on Pinterest