Verslag van de Routes des Ardennes 2017

Begin april 2017 hebben Marcel en Marina van Zweden, Rein Ouwerling en ik mee gedaan aan de tourtocht “Routes des Ardennes” georganiseerd door Job Dijkstra. De rit duurde drie dagen. Vrijdagochtend 7 april zijn Rein en ik heel vroeg met de Twingo RS Gordini vertrokken richting Zuid Limburg. Om ongeveer 8.15 uur kwamen wij aan bij Gasthof Euverem in Euverem (gem. Gulpen) waar het verzamelpunt en de start van de rit was.

Verschillende deelnemers, de groep bestond uit negenentwintig deelnemers met vijftien auto’s, hebben daar overnacht. Ook Marcel en Marina kwamen al snel aan bij het hotel na ergens in de buurt overnacht te hebben. Na gezellig koffie gedronken te hebben hebben we de rallyborden bevestigd op de auto’s en zijn we rond 09.30 uur vertrokken. Over prachtige wegen naar de lunch locatie in La Roche gereden. Na de lunch weer fantastisch gestuurd door de Ardennen naar ons logeeradres in Stenay in Noord Frankrijk.

Bij aankomst daar moest er nog wel even gesleuteld worden door een paar deelnemers, zo gaat dat nu eenmaal met de wat oudere auto’s. Ook onderweg hadden een paar auto’s wat last van de warmte, de benzine toevoer gaf zo af en toe problemen gedurende het weekend. Maar met diverse monteurs en andere handige mannen onder de deelnemers kon het weer opgelost worden. Die vrijdagavond hebben we gesmuld van de beroemde Franse zuurkoolschotel, deelnemers en oud deelnemers van deze rit weten waar ik het over heb.

De volgende ochtend zijn we na het ontbijt vertrokken voor de zaterdag route. Deze route ging richting Reims en ook de Franse Ardennen hebben prachtige stuurmanswegen, wat minder hoog als in België maar glooiender en met mooie vloeiende bochten. We hebben geluncht in Hautvillers. Het doel van deze zaterdagrit was het oude circuit van Reims-Gueux. Daar kwamen Marcel, Marina, Rein en ik als eerste aan. Even verderop stond een wat oudere Fransman met een 4CV. Na zijn auto even bekeken te hebben kwamen er al snel andere deelnemers van onze groep aan waaronder een aantal A110’s. Steeds meer oude en iets jongere sportieve Franse auto’s voegden zich bij ons in de oude pitstraat en ontstonden er gesprekken in diverse talen.

De technische details werden grondig doorgenomen. Omdat we te lang bij het oude circuit bleven hangen moesten we helaas de zaterdagroute afbreken en over de snelweg terug naar het hotel. Het diner wachtte daar immers op ons. Na het ontbijt de volgende ochtend vertrokken we voor onze derde en laatste routedag richting België. De voorgaande twee dagen was het al lekker weer maar op deze zondag was het gewoon heerlijk met hoge temperaturen. Na weer fijn gestuurd te hebben kwamen we aan bij ons lunchadres in Beauraing in België. Na de lunch afscheid genomen en ging iedereen zijn eigen weg richting huis. Deze heerlijke tourtocht was weer veel te snel afgelopen.

Tekst door John Oldenburg, Foto’s Rein Ouwerling, Marcel van Zweden, Peter van Vliet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.