Tagarchief: World Endurance Championship

Signatech-Alpine houdt zicht op de WEC-wereldtitel

De deelnemers aan het World Endurance Championship stonden op de startgrid in grijze, bewolkte omstandigheden op het Shanghai International Circuit. De Alpine A470 met nr. 36 startte vanaf de vijfde plaats in de LMP2-klasse na een frustrerende kwalificatie, waarin André Negrão in zijn snelste ronde was opgehouden. Lees verder Signatech-Alpine houdt zicht op de WEC-wereldtitel

Succesvolle WEC-proloog voor Alpine

  • De teams die dit jaar deelnemen aan het FIA World Endurance Championship (WEC) verzamelden zich deze week in Le Castellet, Frankrijk, waar op Circuit Paul Ricard een tweedaagse pre-season test plaatsvond.
  • De twee Alpine A460’s reden de eerste meters op het race-asfalt na de officiële presentatie van afgelopen  donderdag.
  • De Signatech-Alpine met N° 36 van Nicolas Lapierre/Gustavo Menezes/Stéphane Richelmi stond bovenaan de LMP2 ranglijst na de tweedaagse test.
  • De Baxi DC Racing Alpine met N° 35 van David Cheng/Nelson Panciatici/Ho-Pin Tung werd vierde snelste in de LMP2 klasse die werd gekenmerkt door minieme tijdsverschillen in de hoogste regionen van de ranglijst.

Alpine was om verschillende redenen in het nieuws op de officiële pre-season test van het 2016 FIA WEC op Circuit Paul Ricard in Frankrijk. Om te beginnen was er donderdagavond onder grote publieke belangstelling de presentatie van twee nieuwe Alpine A460 prototypes van het team naast de Alpine Vision showcar.

De volgende ochtend werd de focus verlegd naar de Signatech-Alpine pits waar de V8-motoren van de twee prototypes gestart werden aan het begin van de FIA WEC Proloog, die uit vijf sessies bestond – met inbegrip van een training na het invallen van de duisternis op zaterdagavond – verdeeld over twee dagen (vrijdag en zaterdag).

De openingstraining werd afgesloten met de twee Alpine A460’s vooraan onder leiding van de N° 35 dankzij een vroege poging van Nelson Panciatici. De nummer 36 was daarna de snelste tijdens de nachtelijke training en opnieuw de volgende ochtend toen Nicolas Lapierre de snelste ronde van de proloog op de klokken zette (1m46.974s).

Samen hebben de twee Alpine A460’s 429 getimede ronden op het Franse circuit gereden – gelijk aan 2.500 km – waardoor het team waardevolle gegevens heeft verzameld die gebruikt zullen worden als voorbereiding op de seizoensopening in Engeland op Silverstone, 17 april.

Alpine met 2 auto’s in 24 uurs race van Le Mans

  • De teams die zich hebben ingeschreven voor het 2016 FIA World Endurance Championship (WEC) en de lijst van deelnemende auto’s voor de 84ste 24 uurs race van Le Mans zijn onlangs bekendgemaakt.
  • Twee Alpine A460s zijn ingeschreven voor deze prestigieuze race.
  • Alpine nummer 36 wordt bestuurd door Nicolas Lapierre en Gustavo Menezes.
  • Alpine nummer 35 zal door Baxi DC Racing Alpine worden ingezet voor coureurs David Cheng en Ho-Pin Tung.
  • De volledige coureur line-ups worden op dit moment afgerond.

Geheel volgens de aloude traditie is het Wereldkampioenschap Endurance Racing seizoen afgetrapt met een persconferentie van de Automobile Club de l’Ouest (ACO) en het WEC die de inschrijvingen voor het kampioenschap van dit jaar bekend hebben gemaakt. Lees verder Alpine met 2 auto’s in 24 uurs race van Le Mans

Alpine crasht tijdens 6 uurs race Silverstone

Tijdens de eerste race van het World Endurance Championship op het circuit van Silverstone kwam gisteren in de 37ste minuut een abrupt einde aan het optreden van Alpine. In de 20ste ronde vloog een wiel van de auto in Copse en crashte de Alpine in de baanafzetting. Paul Loop Chatin die de auto bestuurde bleef ongedeerd.