Tagarchief: Scuderia Toro Rosso

Renault in de Formule 1 van 1977 tot vandaag de dag (deel 3)

Ondanks de aanzienlijke technologische ommezwaai die de overgang van de V10- naar de V8-motoren met zich meebracht, surfte Renault in 2006 voort op zijn elan. Met acht zeges leverde Renault een verbeten titelstrijd tegen Ferrari maar ook toen resulteerde de innovatieve kracht van het Franse merk in een nieuwe dubbelzege. Lees verder Renault in de Formule 1 van 1977 tot vandaag de dag (deel 3)

Renault, meer dan 115 jaar sportieve passie (4)

Terugkeer naar de F1

Ook dit keer was de officiële afwezigheid van Renault op de startgrids van korte duur. Begin 2001 kondigde het merk met de ruit de overname van renstal Benetton aan om zijn terugkeer als volwaardig constructeur te organiseren. Renault leverde dat seizoen motoren aan Enstone en een jaar later werd de structuur omgedoopt tot Renault F1 Team. De chassisafdeling bleef gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en werkte nauw samen met de afdeling motorontwikkeling in Viry-Châtillon. Lees verder Renault, meer dan 115 jaar sportieve passie (4)

Renault motoren voor Red Bull Racing teams

Renault Sport Racing en Red Bull Racing hebben zojuist bevestigd dat ze hun lopende samenwerking voor de levering van de power unit, momenteel onder de naam TAG Heuer, voor de komende twee seizoenen voortzetten. Renault Sport Racing zal ook de motorenleverancier van Scuderia Toro Rosso worden in 2017 en 2018. Lees verder Renault motoren voor Red Bull Racing teams

Race report: de Grand Prix van Abu Dhabi

  • Het 2015 seizoen van het FIA Formula One World Championship kwam gisteren ten einde onder de lichten van het Yas Marina circuit in Abu Dhabi.
  • Infiniti Red Bull Racing eindigde het seizoen met een dubbele-punten finish, Daniel Ricciardo met een zesde plaats en Daniil Kvyat tiende. Scuderia Toro Rosso was sterk in de 55 ronden tellende race, maar uiteindelijk eindigden beide coureurs buiten de punten met Carlos Sainz op de 11e en Max Verstappen op de 12e plaats. *
  • Infiniti Red Bull Racing eindigt het seizoen als vierde in het constructeurskampioenschap en Scuderia Toro Rosso zevende.

Belangrijke wedstrijd punten: Lees verder Race report: de Grand Prix van Abu Dhabi