Categorieën
Renault Actueel

Renault op Rétromobile 2018

Ter gelegenheid van zijn 120-jarige bestaan presenteert Renault op de klassieke automobieltentoonstelling Rétromobile – die van 7 tot en met 11 februari 2018 plaatsvindt in het expositiecentrum Paris Porte de Versailles in Parijs – twintig voertuigen die in hun tijd excelleerden door in te spelen op de behoeften van automobilisten en door hun leven makkelijker te maken.

Categorieën
Alpine Renault Actueel

Alpine A110 Berlinette

Een auto-icoon wordt geboren!

Het berlinette-koetswerk werd gelanceerd met de Alpine A108. Het bereikt zijn hoogtepunt met de Alpine A110, een al even elegant gelijnd als krachtig model dat zeer snel uitgroeit tot een waar icoon in de autowereld.

Categorieën
Renault Actueel Renault Classic

Initiale Conceptcar – 1995

De Initiale conceptcar breekt met het biodesign dat zijn hoogtepunt bereikt wanneer hij wordt ontworpen. Met deze wagen grijpt Renault terug naar een stijl die opgebouwd is rond strakke, maar ook elegante en stijlvolle oppervlakken. Zijn gedurfde vorm, geïnspireerd door de stijl van de vooroorlogse wagens, is een eerbetoon aan het verleden en aan het vak van koetswerkbouwer. Initiale pakt uit met een nieuwe visie op de prestigieuze auto waarbij de techniek, hoewel perfect beheerst en alomtegenwoordig, discreet op de achtergrond blijft. Luxe komt tot uitdrukking in verfijning, technische details in eenvoud en vindingrijkheid in eerbied voor de traditie.

Categorieën
Renault Actueel Renault Classic

Laguna Conceptcar – 1990

De Laguna roadster heeft creativiteit, rijplezier, sensaties en emoties te over. Een conceptcar zonder compromissen. Door het ontbreken van een voorruit doet hij terugdenken aan de wagens waarin onze overgrootouders hun bontmantels moesten dragen om zich tegen de koude en de wind te beschermen.

Categorieën
Renault Classic Renault Sport

Renault 5 Turbo – 1982

De 5 Turbo is een kleine bolide die niet alleen door zijn prestaties verbaast. Deze legendarische wagen uit de jaren ’80 valt ook op door zijn loepzuivere, op de competitie toegesneden design, al richt hij zich op een breed publiek. Zijn interieurdesign hoeft niet onder te doen voor zijn koetswerk, met een uitermate persoonlijk dashboard en stuurwiel en een zetelbekleding met gedurfde kleurencombinaties.