Categorieën
Renault Actueel

De gezamenlijke visie van Renault en Parijs

Het stadsbestuur van Parijs en Groupe Renault willen hun kennis en vaardigheden met elkaar delen om elektrische mobiliteit voor inwoners en bezoekers van Parijs en Ile-de-France te ontwikkelen.

Categorieën
Renault ZE

Eerste Renault Z.E. – Electric Vehicle Experience Centre in Zweden

Renault werkt samen met het Zweedse Bilia om de eerste showroom voor elektrische mobiliteit in Europa te lanceren. Het ‘Electric Vehicle Experience Center’ zal volgende maand in Täby in de buurt van Stockholm worden geopend.

Categorieën
Renault Actueel Renault ZE

Renault-Nissan verkoopt 350.000 elektrische auto’s

De Alliantie Renault-Nissan, de wereldmarktleider inzake emissievrije elektrische mobiliteit, verkocht onlangs zijn 350.000e elektrische auto sinds de Nissan LEAF in december 2010 werd gelanceerd.

Categorieën
Renault Actueel Renault ZE

Renault partner van snellaadproject Fast-E

Officiële lancering van het Fast-E-project in Berlijn en Brussel, financieel ondersteund door de Europese Unie en negen ondernemingen, waaronder Renault.

Plaatsing van 241 snellaadpunten voor elektrische voertuigen in Duitsland en 37 in België tegen eind 2016.

In het kader van een vergelijkbaar project in de Tsjechische Republiek en Slowakije worden er nog eens dertig laadstations gecreëerd.

Deze 278 snellaadpunten, die om de 80 kilometer worden geplaatst op de grote Duitse en Belgische snelwegen, zullen gebruikers van elektrische voertuigen in staat stellen om de accu’s van hun auto op te laden en zo hun rijbereik uit te breiden. Het investeringsvolume van dit collectief ondersteund door de EU bedraagt 18 miljoen euro.

Categorieën
Renault Actueel Renault ZE

Renault Twizy naar Canada

De Renault Twizy is gecertificeerd door Transport Canada, en is nu klaar voor een introductie op de Canadese markt. De Canadese Renault Twizy (op basis van Twizy 40) is uitgerust met een type-1 laadkabel en zijspiegels.