Categorieën
Renault Actueel Renault Classic

120 jaar Renault op Concours d’Elegance bij Paleis Het Loo

Renault, dat dit jaar 120 jaar bestaat, geeft opnieuw acte de présence op het mooiste klassiekerevenement van Nederland: het Concours d’Elégance Paleis Het Loo. Tijdens de 2018-editie staat het jubileum van Renault centraal, met als thema Renault 120 jaar Easy Life, waarbij onder andere historische modellen worden gepresenteerd die het leven makkelijker maakten.

Categorieën
Renault Actueel Renault Classic

Renault 12 Sinpar gerestaureerd door Renault Classic

Renault Classic restaureerde ter gelegenheid van de overwinning in de Rally Abidjan-Nice in 1977 deze Renault 12 Sinpar die 40 jaar geleden in de rally wed ingezet. Op 16 Januari 1977 won Jean-Claude Briavoine met deze auto de rally. Deze auto wordt toegevoegd collectie van Renault Classic.

Categorieën
Renault Actueel Renault Classic

Renault Colorale – 1950

De robuust ontworpen Colorale was van veel dienst aan ambachtslieden, handelaren en boeren in de jaren 50, zijn talrijke versies aan te passen aan elke situatie. Na de Tweede Wereldoorlog ontbrak het bij Renault nog aan een middelgrote bedrijfsauto om de kloof tussen de Juvaquatre en de 1.000 en 1.500 kg busjes op te vullen. Het antwoord kwam in 1950 met de Renault Colorale, wiens naam een samentrekking is van Colonial en Rural. Met enigszins afgeronde lijnen was deze robuuste en praktische auto met een 85 motor verkrijgbaar in verschillende versies: Prairie, Savane, taxi, bestelwagen, pick-up, overdekt platform, chassis cabine en zelfs een vierwielaangedreven versie, op dat moment vrij zeldzaam.

Categorieën
Alpine Renault Actueel

Alpine A110 Berlinette

Een auto-icoon wordt geboren!

Het berlinette-koetswerk werd gelanceerd met de Alpine A108. Het bereikt zijn hoogtepunt met de Alpine A110, een al even elegant gelijnd als krachtig model dat zeer snel uitgroeit tot een waar icoon in de autowereld.

Categorieën
Renault Actueel Renault Classic

Initiale Conceptcar – 1995

De Initiale conceptcar breekt met het biodesign dat zijn hoogtepunt bereikt wanneer hij wordt ontworpen. Met deze wagen grijpt Renault terug naar een stijl die opgebouwd is rond strakke, maar ook elegante en stijlvolle oppervlakken. Zijn gedurfde vorm, geïnspireerd door de stijl van de vooroorlogse wagens, is een eerbetoon aan het verleden en aan het vak van koetswerkbouwer. Initiale pakt uit met een nieuwe visie op de prestigieuze auto waarbij de techniek, hoewel perfect beheerst en alomtegenwoordig, discreet op de achtergrond blijft. Luxe komt tot uitdrukking in verfijning, technische details in eenvoud en vindingrijkheid in eerbied voor de traditie.