Tagarchief: Lotus F1 Team

Renault in de Formule 1 van 1977 tot vandaag de dag (deel 3)

Ondanks de aanzienlijke technologische ommezwaai die de overgang van de V10- naar de V8-motoren met zich meebracht, surfte Renault in 2006 voort op zijn elan. Met acht zeges leverde Renault een verbeten titelstrijd tegen Ferrari maar ook toen resulteerde de innovatieve kracht van het Franse merk in een nieuwe dubbelzege. Lees verder Renault in de Formule 1 van 1977 tot vandaag de dag (deel 3)

Renault keert als fabrieksteam terug in de Formule 1

  • Carlos Ghosn kondigt aan dat Renault zal terugkeren in de Formule 1 met een eigen team in 2016.
  • Renault is bijna 40 jaar actief in de Formule 1 en in die tijd heeft men 12 keer het constructeurskampioenschap gewonnen. Renault is een iconisch merk in de Formule 1 en is van plan om een ​​actieve rol in de ontwikkeling van de sport te spelen.
  • F1 is een technologie showcase en versnelt de ontwikkeling van Renault’s innovatie en de range van sportieve auto’s van Renault.

Lees verder Renault keert als fabrieksteam terug in de Formule 1

Renault Sport F1 jaaroverzicht (deel 3, slot)

“Één enkel element als de oorzaak van onze verbetering aanwijzen zou onmogelijk zijn,” legt Abiteboul uit. “sterker nog, het is de ontwikkeling van meerdere onderdelen die heeft geresulteerd in een sterk verbeterde Power Unit in vergelijking met die van de wintertests van afgelopen januari. Componenten zijn aangepast om ze robuuster te maken; de chassisbouwers hebben veel over integratie en koeling geleerd; motor en energie management control vooruitgang driveability en efficiëntie verbeterd; en het ‘kloppen’ van de motor veroorzaakt door de cilinderdruk is geneutraliseerd dankzij de hulp van onze officiële brandstofleverancier Total. Samen hebben deze elementen ongetwijfeld invloed gehad op de resultaten.” Lees verder Renault Sport F1 jaaroverzicht (deel 3, slot)

Renault Sport F1 jaaroverzicht (deel 2)

Sinds de openingsrace in Melbourne zijn er aanzienlijke winsten gemaakt in de terugwinning van energie en efficiëntie van de Power Unit, waardoor de coureurs langer over het maximale vermogen konden beschikken.

De Renault Sport F1-teams waren ongeveer 5% efficiënter in Abu Dhabi dan ze waren aan het begin van het seizoen.

Lees verder Renault Sport F1 jaaroverzicht (deel 2)

Renault Sport F1 jaaroverzicht (deel 1)

Het einde van het FIA Formula One World Championship 2014 markeert het einde van een uitdagend, maar uiteindelijk productief jaar voor Renault Sport F1.

Ingrijpende veranderingen aan de motor regelgeving voor de start van het seizoen – de V8-motoren werden vervangen door geavanceerde turbo V6-motoren met radicaal nieuwe energie technologieën – zorgden bij het team uit Viry-Châtillon voor een frisse en unieke reeks van uitdagingen. Lees verder Renault Sport F1 jaaroverzicht (deel 1)