120 jaar Renault op Concours d’Elegance bij Paleis Het Loo

Renault, dat dit jaar 120 jaar bestaat, geeft opnieuw acte de présence op het mooiste klassiekerevenement van Nederland: het Concours d’Elégance Paleis Het Loo. Tijdens de 2018-editie staat het jubileum van Renault centraal, met als thema Renault 120 jaar Easy Life, waarbij onder andere historische modellen worden gepresenteerd die het leven makkelijker maakten.

Renault Classic: passie kent geen leeftijd

60 jaar na dato keert de Etoile Filante terug naar de plaats waar zij geschiedenis schreef. Op het zoutvlakte van Bonneville (USA) vestigde deze auto in 1956 met een snelheid van 308,9 km/u maarliefst vier wereldrecords, waarvan er twee nog steeds ongeslagen zijn.

Renault, meer dan 115 jaar sportieve passie

Renault weet als geen ander welke meerwaarde de autosport voor een constructeur kan bieden. Zijn eerste belangrijke zege behaalde Renault in 1902, toen Louis Renault als eerste over de meet van Parijs-Wenen kwam. De drie lichte Types K en vier Voiturettes moesten weerwerk bieden aan bijzonder sterke tegenstanders, zoals de Mercedes van Graaf Zborowski en […]

Renault op Rétromobile: meer dan 115 jaar sportieve passie (deel 2)

De Etoile Filante uit 1956: Kort na de oorlog gaat het de vliegtuigbouwkunde voor de wind. Het is dan ook logisch dat met deze technieken geëxperimenteerd wordt op de auto. De Etoile Filante is een schitterend voorbeeld van die trend.

%d bloggers liken dit: