Categorieën
Formula E Renault Actueel Renault ZE

Teleurstellend resultaat Renault e.dams in Uruguay

Sébastien Buemi won in de afgelopen twee seizoenen de twee ePrix in Uruguay. De Zwitser wilde dit jaar opnieuw laten zien dat hij heer en meester was op het circuit dat aangelegd was naast de Atlantische Oceaan. Aanvankelijk zag het er naar uit dat de Renault e.dams coureur opnieuw in de race was voor een overwinning door de snelste tijd neer te zetten tijdens de eerste vrije training. Maar hij slaagde er niet in om zich te kwalificeren voor de SuperPole-shootout en begon de race op de zesde plaats op de grid.

Nadat hij twee plaatsen verloor bij de start, toonde de Zwitser zijn vechtlust door Sam Bird en André Lotterer in te halen vlak voordat de race werd geneutraliseerd achter de safety car. Bij het herstarten probeerde Seb voorbij Daniel Abt te komen, maar beschadigde een achterwiel terwijl hij de muur raakte.

Hierdoor werd hij gedwongen om te stoppen en van auto te wisselen ver voordat zijn rivalen dat deden en kwam hij terug de baan op in de hoop dat raceincidenten hem in staat zouden stellen om genoeg energie te sparen zodat hij de finish kon bereiken. Hij besloot om de fanboost, die hem opnieuw door zijn vele fans was toegekend, niet te gebruiken. Ondanks zijn inspanningen slaagde Sébastien er niet in om succes te behalen en hij viel acht ronden voor het einde van de race uit door een lege accu.

Nicolas Prost stond bij de start op de 19e positie op de startgrid nadat hij van de baan raakte in zijn kwalificatieronde. Dit dwong hem om een ​​afwachtende houding aan te nemen. Hij deed geweldig werk door de energie van zijn eerste auto optimaal te benutten en stopte als laatste. De Fransman kreeg echter een boete van 10 seconden opgelegd voor een batterijwissel voordat hij weer de baan op ging. Hij gaf nooit op en bleef hard pushen totdat de geblokte vlag viel en hijop de 15e plaats eindigde.

Ondanks dat hij verstoken bleef van punten staat Sébastien Buemi nog steeds op de vierde plaats in het rijderkampioenschap, terwijl de vijfde plaats van Renault e.dams in de ranglijst van de teams onveranderd blijft.

De volgende stop van het FIA Formula E Championship is Rome over iets minder dan een maand op 14 april, waar de coureurs op een gloednieuw circuit zullen racen.