SYMBIOZ: de auto als verlengstuk van thuis

Met #SYMBIOZ laat Renault zijn visie op de auto van de toekomst zien, evenals de rol die de auto in ons leven speelt, zowel in als buiten de auto. SYMBIOZ is drieledig en bestaat uit een auto, een demonstratieauto en een huis. SYMBIOZ valt onder het ‘Wisdom’-bloemblaadje van de op een levenscyclus gebaseerde ontwerpstrategie van Renault, die in dit geval volwassenheid suggereert.

Met SYMBIOZ blikt Renault vooruit op een toekomst zo ver weg als 2030. Renault heeft ook een demonstratieauto ontwikkeld die hint naar een model voor de nabije toekomst, zo rond 2023. De eerste rijtesten met dit prototype vinden nog dit jaar plaats.

Beide auto’s zijn elektrisch aangedreven, autonoom en volledig verbonden met hun omgeving. ‘Reizigers’ – bestuurder en inzittenden – genieten van een interieur dat aanvoelt als thuis en dat speciaal voor autonoom rijden is ontworpen. Onderweg wordt de auto een verlengstuk van thuis. Als de auto in huis geparkeerd staat, doet hij dienst als een extra, mobiele, multifunctionele kamer.

Bezoekers van de Renault-stand kunnen rond dit mobiele huis lopen en de manier ervaren waarop SYMBIOZ in de toekomst wellicht met zijn omgeving communiceert.

Renault is de eerste autofabrikant die op een autoshow een compleet huis presenteert. Een huis bovendien, dat laat zien hoe een auto waarmee het verbonden is, kan bijdragen aan nieuwe manieren van reizen waarmee het vervoermiddel een verlengstuk van thuis wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.