Categorieën
Renault Actueel Renault bedrijfswagens Renault ZE

Sneller en eenvoudiger laden voor nieuwe Renault Kangoo Z.E. met groter rijbereik

Begin januari 2017 heeft Renault Pro+, de specialist in modellen op maat voor professionals, de nieuwe Renault Kangoo Z.E. voorgesteld. Deze nieuwe elektrische bestelwagen is uitgerust met tal van innovaties om beter in te spelen op de verwachtingen van klanten en de uitdagingen van het milieu.

De nieuwe Kangoo Z.E. biedt een 50 procent groter rijbereik: 270 km NEDC(1) (in realiteit 200 kilometer in de zomer) in plaats van 170 kilometer NEDC voor het vorige model. Een nieuwe batterij, een nieuwe motor en een nieuwe warmtepomp zorgen samen voor het grootste rijbereik in het segment van de lichte bedrijfsvoertuigen met elektromotor.

De nieuwe Kangoo Z.E. wordt sneller en eenvoudiger opgeladen De nieuwe lader (7,4 kW) maakt het mogelijk om de batterij volledig op te laden in zes uur (veel minder dan een hele nacht dus) en per uur (middagpauze bijvoorbeeld) 35 kilometer aan rijbereik te winnen om de werkdag te optimaliseren. Nieuwe geconnecteerde diensten (Z.E. Trip en Z.E. Pass) vereenvoudigen het laden aan openbare laadpalen in Europa om kopers van elektrische bedrijfsvoertuigen nog meer gebruiksgemak te bieden.

De Kangoo Z.E. is al 6 jaar Europees marktleider binnen het segment van de elektrische bestelwagens, met meer dan 25.000 verkochte exemplaren sinds de introductie in oktober 2011. De nieuwe Kangoo Z.E. wordt geproduceerd in Frankrijk en zal dit najaar zijn weg naar de dealers vinden.

“Als Europees marktleider in het segment van de elektrische bedrijfsvoertuigen (marktaandeel van 28% eind april 2017) blijft Renault Pro+ inspelen op de verwachtingen van zijn professionele klanten. Met Nieuwe Kangoo Z.E. biedt Renault Pro+ het grootste rijbereik op deze snel groeiende markt (+14 procent eind april 2017), evenals een groeiend aanbod aan oplossingen op maat.”
Ashwani Gupta – Directeur van de afdeling bedrijfsvoertuigen Renault-Nissan.

“Renault, de marktleider inzake elektrische mobiliteit in Europa, verbetert zijn elektrische bedrijfsvoertuigen voortdurend om hun rijbereik en het laadgemak voor klanten naar een hoger niveau te tillen. Een nieuwe batterij met hogere capaciteit in combinatie met een nieuwe motor, een nieuwe warmtepomp en een dubbel zo krachtige lader… De nieuwe Kangoo Z.E. brengt heel wat technologische innovaties met zich mee, die het rijbereik met 50 procent vergroten en het laadproces sneller en eenvoudiger maken.
Gille Normand – Directeur van de afdeling elektrische voertuigen