Signatech-Alpine houdt zicht op de WEC-wereldtitel

De deelnemers aan het World Endurance Championship stonden op de startgrid in grijze, bewolkte omstandigheden op het Shanghai International Circuit. De Alpine A470 met nr. 36 startte vanaf de vijfde plaats in de LMP2-klasse na een frustrerende kwalificatie, waarin André Negrão in zijn snelste ronde was opgehouden.De eerste bochten van de race waren veelbewogen. Nico Müller (auto nr. 26) die spinde in het middenveld. Nicolas Lapierre maakte van het incident gebruik door de ontstane vrije ruimte en eindigde de openingsronde op de tweede positie in de LMP2-categorie, net achter Bruno Senna (nr. 31).

Snel nam hij een tempo aan dat gericht was op het besparen van brandstof en het behoud van de banden van de auto. Nico bleef tijdens zijn eerste twee stints tweede. Vervolgens droeg hij de Alpine over aan André Negrão, die erin slaagde de druk te weerstaan ​​die hij door zijn rivalen opgelegd kreeg, terwijl hij tegelijkertijd in staat was om de vele confrontaties in het veld te ontwijken.

Kort voordat de race halverwege was, overhandigde de Braziliaan het stuur aan Gustavo Menezes, die ook twee stints had voltooid. Net als zijn teamgenoten nam de Californiër de strategie van het team over: hij bleef zo ​​dicht mogelijk bij de leider, terwijl hij het brandstofverbruik en de slijtage van de banden in het oog hield.

Met nog anderhalf uur te gaan stapte Nicolas Lapierre opnieuw in de auto voor de laatste twee stints. Op dat moment werden de racestrategieën van de concurrenten duidelijk. Net als auto nr. 31, die de race won, maakte de Alpine A470 met nr. 36 slechts zeven pitstops in zes uur, vergeleken met acht pitstops voor de auto’s met nr.13 en 38, die uiteindelijk de derde en vierde positie veroverden.

Dankzij de opbrengst van 18 punten consolideert Signatech Alpine Matmut zijn derde plaats in het klassement van de LMP2 teams. Met een voorsprong van de bovenste twee met respectievelijk 23 en 19 punten, blijft de Franse ploeg vooralsnog in de titelrace. De negende en laatste ronde van het seizoen vindt plaats op 18 november op het Bahrain International Circuit.