Renault viert productie van 1.000.000ste voertuig in fabriek van Tanger

De Renault Groep viert de productie van het miljoenste voertuig door de fabriek van Renault-Nissan in Tanger. Het gaat om een Dacia Lodgy met 5 zitplaatsen en een dieselmotor in Azuurblauw voor een klant in Turkije. Sinds het begin van de productie in de fabriek van Tanger in 2012 werden in totaal 474.840 Sandero’s, 320.078 Dokkers en 193.181 Lodgy’s geproduceerd. De modellen van de fabriek in Tanger zijn bestemd voor de Marokkaanse markt en worden geëxporteerd naar meer dan 73 bestemmingen.

De inhuldiging in februari 2012 van de eerste productielijn in Tanger in aanwezigheid van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI en Carlos Ghosn, Président-Directeur Général van de Renault Groep, en de opening van de tweede lijn in 2013 betekenden een keerpunt in de automobielsector en Marokko: de grootste autofabriek ten zuiden van de Middellandse Zee was een feit.

Vandaag de dag draait de fabriek 6 dagen per week in 3 ploegen van 8 uur en heeft ze een productiecapaciteit van 340.000 voertuigen. De fabriek van Renault-Nissan in Tanger is een sterke drijvende kracht binnen de Marokkaanse economie en ondersteunt de ontwikkeling van het merk Dacia door het grootste deel van haar productie te exporteren. De helft van alle Dacia’s wordt in Marokko geproduceerd in de fabriek van Tanger en door Somaca in Casablanca.

De Renault Groep is al sinds 1928 aanwezig in Marokko en is met haar twee merken Dacia en Renault de onbetwiste leider op de Marokkaanse markt. 4 van de 10 in Marokko verkochte voertuigen worden door de Renault Groep op de markt gebracht. De fabriek van Renault in Casablanca (SOMACA) bouwt al sinds 1966 modellen van de Renault Groep en sinds 2005 modellen uit het Dacia-gamma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.