Categorieën
Renault Actueel Renault bedrijfswagens Renault Trucks Renault ZE

Renault Trucks met 100% elektrische voertuigen op IAA

Renault Trucks presenteert zijn nieuwe 100% elektrische Z.E.-serie exclusief op de IAA in Hannover, die van 20 tot en met 27 september wordt gehouden. De Franse fabrikant toont op een 1.700 m2 grote stand ook voertuigen uit het Euro 6-gamma en de nieuwste resultaten uit onderzoeks- en ontwikkelingswerk.

Renault Trucks presenteert zeven voertuigen (hal 17, stand 21) tijdens de 67ste IAA-beurs, die van 20 tot 27 september wordt gehouden in Hannover, Duitsland.

Elektromobiliteit staat in de stand van de Franse autofabrikant centraal. Renault Trucks presenteert voertuigen uit de Z.E.-serie. Als pionier in elektromobiliteit kondigde Renault Trucks onlangs de introductie van zijn tweede generatie 100% elektrische voertuigen aan, met trucks ontworpen voor stedelijk gebruik. Bezoekers van de IAA kunnen die exclusief bekijken op de stand van Renault Trucks. De fabrikant toont een Master Z.E. en een Renault Trucks D Wide Z.E. met een opbouw voor afvalinzameling.

Hoewel Renault Trucks elektromobiliteit al lang beschouwt als antwoord op luchtvervuiling en geluidshinder in steden, is de Franse fabrikant ervan overtuigd dat voor langeafstandstransport diesel nog vele jaren de meest gebruikte brandstof blijft. Daarom zoekt Renault Trucks nog steeds naar manieren om de effectiviteit van dieselvoertuigen te verbeteren. Details van het FALCON (Flexible & Aerodynamic Truck for Low CONsumption) onderzoeksproject worden gepresenteerd op de IAA-beurs.

Autosportliefhebbers zullen zich erop verheugen de nieuwste Renault Trucks limited edition te kunnen bezichtigen op de stand, genaamd de T High Renault Sport Racing. Deze komt in september 2018 in een gelimiteerde editie van 100 voertuigen op de markt. De T High Renault Sport Racing heeft een duidelijk sportieve uitstraling en is gespoten in Sirius-geel – de iconische kleur van het Formule 1 Renault Sport Racing-team – en het welbekende geel/zwarte motief dat de grafische identiteit vormt van de Renault Sport-modellen.

Ten slotte kunnen bezoekers die op zoek zijn naar spanning een rally ervaren achter het stuur van een Renault Trucks K. Twee nieuwe simulatoren zijn uitgerust met vitual reality helmen en hydraulische racestoelen.

Voertuigen die te zien zijn op de stand van Renault Trucks:

  • D Wide Z.E. 26 t, 6×2 bakwagen met elektrische motor
  • Master Z.E. 3,1 t met elektrische motor
  • D 14, 240 pk met 5 liter Euro 6 motor, xTL compatible
  • T High 520 Maxispace 4×2 trekker met 13 liter Euro 6 motor
  • T 460 Sleeper Cab, 6×2 bakwagen met 11 liter Euro 6 motor
  • C 480 Optitrack+ 4×2 met 13 liter Euro 6 motor

Adviseurs van Renault Trucks Financial Services zijn aanwezig bij de stand om klanten financierings- en verzekeringsoplossingen op maat aan te bieden.