Categorieën
Renault Actueel Renault bedrijfswagens Renault Trucks Renault ZE

Renault Trucks: elektrische range in 2019

Renault Trucks heeft aangekondigd in 2019 een reeks elektrische voertuigen te lanceren. Deze reeks maakt gebruik van de ervaring die in de afgelopen tien jaar is opgedaan door tests met elektrische trucks in reële omstandigheden in samenwerking met klanten en partners. Deze volledig elektrische trucks zijn voornamelijk ontworpen voor gebruik in stedelijke en interstedelijke situaties en worden geproduceerd in de fabriek van Renault Trucks in Blainville-sur-Orne, Normandië, Frankrijk.

Elektromobiliteit is de basis van de strategie van Renault Trucks voor duurzaam stadsvervoer. Zero-emission voertuigen helpen de luchtkwaliteit te verbeteren en de klimaatverandering tegen te gaan. Morgen zullen elektrische trucks gewoon onmisbaar zijn voor toegang tot het stadscentrum.

Renault Trucks investeert sinds 2009 in onderzoek en ontwikkeling rond elektromobiliteit, waarbij de nadruk ligt op uitgebreide praktijktesten in samenwerking met een aantal klanten. Praktijktests met verschillende soorten experimentele volledig elektrische 12-16 ton trucks – expressdiensten voor Guerlain, Stef voor Carrefour, Nestlé en de Delanchy Group – hebben Renault Trucks essentiële informatie verstrekt over gebruiksvoorwaarden, batterijgedrag, oplaadmogelijkheden en specifieke onderhoudsvereisten voor elektrische trucks.

Naast de grote vooruitgang die is geboekt bij het begrijpen van het gebruik van de klant en de marktvereisten, kan Renault Trucks profiteren van de indrukwekkende R & D-middelen die de Volvo Group biedt. Ook kan men profiteren van beproefde technologie en de synergie tussen verschillende entiteiten die werken aan volledig elektrische voertuigontwikkeling zoals bussen. Dankzij deze schaalvoordelen is Renault Trucks nu in staat om in 2019 een kosteneffectief assortiment voertuigen voor zijn klanten op de markt te brengen.

Een speciale assemblagelijn voor volledig elektrische vrachtwagens wordt geïnstalleerd in de Blainville-sur-Orne-fabriek van Renault Trucks in Normandië.