Categorieën
Formule 1

De Renault Sport Formula One Team coureurs over de R.S.18

Nico Hülkenberg en Carlos Sainz zullen de Renault R.S.18 besturen. De twee piloten staan te popelen om hem te ontdekken tijdens de eerste tests in Barcelona van 26 februari tot 1 maart.

“In Enstone kon ik zien hoe hard er aan de R.S.18 en zijn ontwikkeling wordt gewerkt,” aldus de 30-jarige Nico Hülkenberg. “Ik ben echt enthousiast. Met de nieuwigheden in verband met de krachtbron uit Viry erbij, ziet het er goed uit voor de toekomst! Ik ben optimistisch en heb er alle vertrouwen. We zijn op de goede weg. Dit jaar willen we de vruchten plukken van onze inspanningen van vorig jaar. In 2017 moest ik nog wennen, maar nu sta ik in de startblokken. Ik heb een goed voorgevoel. De voorbije winter hebben we hard gewerkt, en hard werk werpt vaak vruchten af. Ik kan niet wachten om er aan te beginnen, zet mij maar achter het stuur!”

De 23-jarige Carlos Sainz, die eind 2017 het team vervoegde, staat ook te popelen. “We beginnen het nieuwe jaar door iedere dag nog harder te werken dan de vorige, om deze positieve dynamiek voort te zetten. Het hoofddoel is uiteraard een stap vooruit te zetten als coureur en als team. Het is moeilijk te voorspellen hoe groot die stap zal zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik heb deze winter alles gegeven en ik weet dat iedereen dat ook heeft gedaan. Ik ben ervan overtuigd dat ons een spannend jaar te wachten staat.”

Dit jaar krijgen Nico en Carlos het gezelschap van Jack Aitken, die bevorderd werd tot derde piloot en reservepiloot. Jack, die lid is van de Renault Sport Academy sinds de oprichting ervan, zal zijn rol in de F1 combineren met een seizoen in het Formule 2-kampioenschap van de FIA. “Ik kan niet geloven dat ik de derde piloot en reservepiloot ben,” aldus de 22-jarige Brits-Koreaanse piloot. “Ik weet nog niet wat dit allemaal inhoudt, maar ik zal alleszins nauwer betrokken worden bij de renstal. Op ht moment dat de eerste testritten in Barcelona plaatsvinden zal ik meer weten. Dan zal ik meer contact hebben met Nico en Carlos, en van hen kunnen leren terwijl ik het raceteam, de ingenieurs en de organisatie aan het werk zie. Als ze me dat vragen, zou het uiteraard een plezier zijn om achter het stuur plaats te nemen, maar ik hoop dat alles goed zal gaan met Nico en Carlos! Voorlopig moet ik me vooral verder ontwikkelen.”

Artem Markelov, de nieuwe test- en ontwikkelingscoureur, zal het team ondersteunen met zijn ontwikkelingswerk in de simulator te Enstone. Gelijklopend hiermee zal de Rus een seizoen lang in de F2 rijden. “Ik ben blij dat ik de test- en ontwikkelingscoureur voor het Renault Sport Formula One Team ben,” aldus Artem. “Renault is een grote naam in de Formule 1. Deel uitmaken van deze renstal is een belangrijke stap in mijn carrière. Dit jaar ga ik veel luisteren, leren en elke kans grijpen die zich voordoet. Ik ben hen dankbaar voor deze kans. Afgelopen winter heb ik me voorbereid op dit lange seizoen door tests en races te combineren in het Formule 2-kampioenschap van de FIA met Russian Time. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en met het seizoen te beginnen.”

Seizoen 2018 begint op 25 maart in Melbourne (Australië). Dan zal ook blijken waar het Renault Sport Formula One Team staat ten opzichte van de andere teams. Vóór die datum zullen de verschillende teams twee testsessies van vier dagen houden op het circuit van Barcelona-Catalunya (Spanje).