Renault Samsung SM3 Z.E. verdubbelt actieradius

Renault Samsung Motors onthulde onlangs de vernieuwde SM3 Z.E. op de Daegu International Future Auto Expo in Zuid-Korea. Renault is bezig met uitbreiding van het assortiment elektrische voertuigen om aan de vraag van de klant te voldoen. Gesteund door de EV-expertise die het de afgelopen acht jaar heeft opgedaan, om nog maar te zwijgen van de status van Europees marktleider, blijft Groupe Renault het assortiment vernieuwen met als jongste voorbeeld de nieuwe versie van de SM3 Z.E. die voor het eerst verscheen in 2013.De Samsung SM3 is in Nederland op de markt gebracht als Renault Fluence Z.E. en was hier de eerste elektrische sedan van Renault. In de ons omringende landen en op andere markten is de Renault Fluence ook met benzine en dieselmotoren verkrijgbaar.

De actieradius van de Renault Samsung Motors SM3 Z.E. – de enige sedan op de markt – is met 57 procent toegenomen tot 213 kilometer (132,3 mijl) op basis van de Koreaanse goedkeuringscyclus. Het batterijvermogen is verhoogd naar 36 kWh zonder gewichtstoename en, met de gemiddelde dagelijkse reisafstand in Zuid-Korea van 40 kilometer (24.8 mijl), kan de nieuwe SM3 Z.E. gedurende ongeveer vijf dagen op één lading rijden.

Door deze toename van de actieradius en het ruime interieur van het model zal de SM3 Z.E. tegemoet komen aan de sterke vraag, niet alleen door particuliere klanten, maar ook door door de overheid gerunde wagenparken en taxiondernemers. In april verkocht Samsung 1.200 auto’s aan het Zuid-Koreaanse ministerie van Volksgezondheid en Welzijn, terwijl het model ook populair is als EV-taxi in Seoul, Daegu en Jeju.