Voertuigen en services om te kunnen beantwoorden aan de specifieke eisen van handelaren, ambachtslieden en bedrijfswagenparken overal ter wereld.Renault bestelwagen ‘1.000 kg’

De ‘1.000 kg’ is de bestelwagen van de vernieuwing, die handelaars en ambachtslieden opnieuw de weg zal wijzen naar de markten na de sombere oorlogsjaren. De ‘1.000 kg’ verdwijnt discreet naar de achtergrond wanneer de Estafette in 1959 op de markt komt.

Renault 4 F4 Service

De Renault 4 was één van de meest succesvolle auto’s ter wereld. Hij kwam in 1961 op de markt en werd tot in 1992 in Frankrijk gebouwd op meer dan 8 miljoen exemplaren. Als bestelbreak wist hij tal van ambachtslieden te verleiden. De kleine bestelbreak Renault 4 F4 in de kleuren oranje en wit van ‘Renault Service’ groeide zo uit tot een synoniem voor nabijheid.

Renault 4 F4 ‘Darty’

De nieuwe filosofie van de ‘jeans-auto’ lag aan de basis van de mythische Renault 4, een auto met tal van facetten, die zich al meer dan vijftig jaar even goed in zijn sas voelt in de stad als op de velden of op het circuit.
De originaliteit van de Renault 4 F4 ‘Darty’ schuilde in zijn gewelfde opklapbare en wegneembare dakpaneel, dat het mogelijk maakte om voorwerpen in de hoogte te vervoeren… Zelfs een giraf als we de reclamespots van toen mogen geloven. Dit dakluik, een exclusiviteit van Renault, kreeg dan ook de naam ‘Girafon’.

%d bloggers liken dit: