Renault e.dams is het meest succesvolle team in de korte geschiedenis van het FIA Formula E kampioenschap. Met drie constructeurstitels, een rijderstitel en 15 overwinningen is Renault e.dams het te kloppen team sinds de start van deze raceklasse in 2014.

De leiding van het team bestaat uit viervoudig Wereldkampioen Formule 1 Alain Prost and DAMS team grondlegger Jean-Paul Driot. Renault e.dams heeft de volledige ondersteuning van Renault Sport Racing, dat ervaring heeft in vele raceklasses van Formule 1 tot en met endurance racing.

Renault staat wereldwijd aan de top op het gebied van elektrische mobiliteit met de Z.E. range. Het merk heeft vanaf het begin de elektrische raceklasse een warm hart toegedragen en maakte gebruik van de mogelijkheid om de expertise op het gebied van elektrisch rijden te tonen op een internationaal podium. Renault ontwikkelde in de Viry-Châtillon fabriek één van de krachtigste en meest geavanceerde aandrijflijnen van de serie.

Met de Formula E Champion uit seizoen 2 Sébastien Buemi and Nicolas Prost achter het stuur gaat het team deelnemen aan het vierde en laatste seizoen met dezelfde ambities als altijd met één uiteindelijk doel: het winnen van het kampioenschap.

%d bloggers liken dit: