Renault Duster Dakar Team klaar voor de start

Renault Argentinië presenteert voor de zesde keer op rij het officiële Renault Duster Dakar Team dat deelneemt aan de meest uitdagende en spannende rally ter wereld: de Dakar Rally. Het Renault Duster Dakar Team bestaat uit de volgende equipes: Emiliano Spataro met navigator Santiago Hansen en Carlos Sousa, samen met navigator Pascal Maimon.
 
Carlos Sousa is één van de meer ervaren coureurs in de offroadwereld. Zonder enige twijfel brengt hij het team een heleboel ervaring en kennis over alles wat te maken heeft met de Dakar Rally. De in 1966 geboren Sousa heeft sinds 1996 deelgenomen aan zestien edities van de Dakar Rally, elf van hen op Afrikaanse bodem en vijf in Zuid-Amerika, waarvan hij elf keer de Top 10 wist te bereiken en slechts twee keer de rally niet uitreed. Een benijdenswaardig gemiddelde voor iedereen die wordt aangemoedigd om deze race het hoofd te bieden.
 
Carlos Sousa zal samen met navigator Pascal Maimon een equipe vormen. De Fransman maakte kennis met de Dakar Rally in 1988 en heeft zich sindsdien ontwikkeld in de wereld van de rallysport, met als hoogtepunt de Dakar-overwinning in 2002.
 
Emiliano Spataro vormt een duo met James Hansen die zeven keer aan de Dakar heeft deelgenomen bij de quads en in 2017 begon met zijn opleiding tot navigator in het auto-klassement. Zijn debuut in deze rol bij het Renault Duster Dakar Team leverde tijdens de Route 40 Challenge gelijk een uitstekende klassering op. Daarna zouden ze opnieuw samen deelnemen aan de Baja Inka, de laatste wedstrijd waaraan het team deelnam tijdens het lopende seizoen.
 
In combinatie met de ervaring van de laatste vijf opeenvolgende Dakar Rally’s, met de nadruk op de laatste editie van 2017, heeft het Renault Duster Dakar Team een compleet nieuw voertuig ontwikkeld op basis van de 5450 cm3 grote en 390 pk sterke VK56 motor van de Renault-Nissan Alliantie. Bij deze nieuwe auto werd de achteras compleet opnieuw ontworpen. Nu hebben beide voertuigen een onafhankelijke achterwielophanging en veranderingen aan het gewicht van het voertuig zorgen voor een nog betere balans.

In 2017 was het voor de vijfde achtereenvolgende keer dat het Renault Duster-team de Dakar Rally wist te voltooien. De komende editie zal de 40e in de geschiedenis van deze slijtageslag zijn, en wordt verreden tussen 6 en 20 januari 2018. De Dakar rally viert niet alleen het vier decennia lange bestaan, maar ook het tiende jaar op Zuid-Amerikaanse bodem. Lima (Peru) zal het beginpunt voor bijna 9.000 rallykilometers, verdeeld over 14 etappes dat de deelnemers door de drie landen (Peru, Bolivia en Argentinië) zal voeren op weg naar Córdoba, waar de race voor de eerste keer zal worden gefinisht.

Ook in 2018 zal het Renault Duster Dakar Team steun en bijstand krijgen van Renault Sport Technologies, de sport-afdeling van Renault die alle ervaring en de nieuwste technologie op het gebied van rallycross inzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.