De masterclass die Laurens van den Acker onlangs gaf bij de Faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft was tevens het startschot voor de Renault Design Award 2017.

Laurens van den Acker is de man achter de designfilosofie van Renault die geïnspireerd is door het leven en wordt vormgegeven in een bloem. “Alle conceptauto’s staan voor een levensfase van de mens, beginnend met verliefdheid, eindigend in wijsheid.”

Zes designerduo’s van de TU Delft ontwerpen dé auto van 2030, ieder team ontwerpt binnen één van de zes levensfases van de Renault designfilosofie. Uiteindelijk bepaalt Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design, wie de Renault Design Award 2017 wint.

Het derde team dat zich presenteert is team Family! “Je hebt liever dat je kinderen in deze auto zitten, dan dat je zelf rijdt..”. Duo Emma en Thijs gingen aan de slag met de levensfase Family.

Lucas en Nadieh, team Work, hebben een duidelijke toekomstvisie: “Wat de auto moet bieden aan de mens? Een mobiele werkplek! En een plek om van elkaar te leren tijdens het werk.”

%d bloggers liken dit: