Renault e.dams heeft de tweede race van seizoen drie van het FIA Formula E kampioenschap gewonnen. Met een robuuste opmars vanaf de zevende plaats op de grid van Sébastien Buemi in de ePrix van Marokko die verreden werd in Marrakesh.

Séb was oorspronkelijk als tweede gekwalificeerd op het Stratencircuit Marrakesh maar als gevolg van een probleem met de brandblusser van zijn auto kreeg hij een grid-penalty van vijf plaatsen. Dankzij een perfecte teamstrategie die gebaseerd was op de efficiënte inzet van energie en een fantastisch aangepaste rijstijl van Buemi kon hij uiteindelijk de achtste Formula E overwinning in zijn carrière bijschrijven.

Nico Prost reed ook een sterke en volwassen race, en wist zijn zesde positie op de grid om te zetten naar P4 bij de finishvlag. Nico kwam terecht in de eerste kwalificatiegroep en miste de laatste Superpole shoot-out.

Renault e.dams verlaat Marrakesh met 74 punten in het kampioenschap, met een riante voorsprong op ABT Schaeffler Audi Sport en Mahindra Racing die beiden 36 punten behaald hebben. Sébastian heeft 50 punten in het rijderskampioenschap met zijn naaste rivaal, Lucas di Grassi, op 28. Nico Prost staat op de derde plaats met 24 punten.

Renault e.dams, Sébastien en Nico zullen opnieuw in actie komen tijdens de derde ronde van seizoen drie, de Buenos Aires ePrix op het Circuito de Puerto Madero in Argentinië op 18 februari 2017.

%d bloggers liken dit: