Sébastien Buemi startte vanaf pole position en wist onmiddellijk een voorsprong te nemen op Sam Bird en Felix Rosenqvist. In de vijfde ronde had hij een gat van een seconde en kon hij herhaaldelijke aanvallen van het duo achter zich houden. Een gele vlag over de volledige baan in ronde 18 bood de gelegenheid voor een relatief rustige autowissel, die Séb in zijn voordeel gebruikte.

De Zwitserse coureur verliet de pits met een gat van twee seconden op Rosenqvist, die Bird voorbij was na hun respectievelijke stops. Séb handhaafde de interval tot het midden van de tweede stint, toen Rosenqvist het tempo opvoerde. Séb gebruikte zijn Fanboost om te verdedigen, maar helaas betekende een autowissel voor de race dat de Fanboost niet was geconfigureerd op de nu tweede auto. Uiteindelijk wist Rosenqvist om er doorheen te glippen en de leiding van de wedstrijd op zich te nemen.

Renault e.dams sur le podium à Marrakech

Nico Prost startte vanaf de 15e plaats op de grid, na een zware training en kwalificatie. Een goede start zorgde ervoor dat hij een positie veroverde maar hij werd geraakt door Andre Lotterer en spinde in de 3e ronde. Vastbesloten om terug het veld op te gaan, pushte hij ronde na ronde, waardoor hij met steeds snellere rondetijden auto’s kon passeren. Bij het verlaten van de pits vocht Nico zich terug naar de negende positie, maar helaas kreeg hij later een straf van 20 seconden omdat hij zijn snelheid niet aanpaste onder een gele vlag situatie, waardoor hij terugviel naar de 13e plaats in het officiële klassement.

Renault e.dams verlaat Marokko op de zesde plaats in het kampioenschap van de teams.

%d bloggers liken dit: