Categorieën
Renault Actueel

‘Paris-Saclay Autonomous Lab’: Groupe Renault start publieke proeven met autonome, elektrische, gedeelde en op aanvraag beschikbare ZOE’s Cab.

• Van 14 oktober tot 8 november 2019 zal een panel van een honderdtal personen gebruikmaken van een service met elektrische, autonome en gedeelde Renault ZOE’s Cab die op aanvraag beschikbaar zullen zijn op de campus Paris-Saclay.
• Het doel van de proeven is de service voor mobiliteit op aanvraag technisch te testen, en te kijken of de eindklanten de oplossing aanvaarden en zich toe-eigenen voor hun dagelijkse verplaatsingen.
• Op basis van de proeven en de feedback van de gebruikers zal Groupe Renault kunnen bepalen welke aanpassingen nodig zijn aan de service, de mobiele app en de auto’s, om morgen de beste oplossing aan te kunnen bieden voor elektrische, autonome en gedeelde mobiliteit op aanvraag.
• Het project ‘Paris-Saclay Autonomous Lab’, dat op 15 mei 2019 werd opgestart, heeft als doel een volledig systeem voor autonoom vervoer te testen, bestaande uit autonome voertuigen, een supervisiesysteem, een geconnecteerde infrastructuur en apps voor klanten, om de voorwaarden voor de implementatie van een autonome mobiliteitsservice op grotere schaal te bepalen.