Opnieuw gaat een Nederlandse equipe met een Alpine deelnemen aan de Mille Miglia 2017. Nadat ze vorig jaar de nodige ervaring opgedaan hebben als snelle assistentie in hun Alpine A110 gaan Cees Jan en Ronald Kempenaar dit jaar in een Alpine A106 deelnemen aan de echte wedstrijd.


Als voorbereiding op de zware, 1600 kilometer lange rally heeft Kempenaar senior (77) zich ontfermd over de techniek van de A106 en de auto verkeert momenteel in topconditie, en men wil elk risico uitsluiten. Grappig detail: een zwart vlakje in de temperatuurmeter bleek het oliedruk controle lampje te zijn. Het heeft nooit gewerkt, maar Cees Jan heeft het betreffende lampje weer in ere hersteld.

De Alpine A106 is op dit moment onderweg naar Brescia waar aanstaande dinsdag een technische keuring is en de authenticiteit van de deelnemende auto’s wordt vastgesteld. Om deel te mogen nemen aan de Mille Miglia moeten de auto’s aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mogen alleen auto’s deelnemen van het merk, type en bouwjaar die aan de oorspronkelijke edities van de Mille Miglia (tussen 1927 en 1957) hebben deelgenomen. Alpine bouwde destijds speciaal voor de Mille Miglia de Mille Miles uitvoering van de A106 met onder andere dubbele schokbrekers achter. De Alpine waarmee vader en zoon Kempenaar deelnemen aan de rally is zo’n zeldzame Mille Miles uitvoering.

Komende woensdag is de sealing ceremonie. De organisatie van de oorspronkelijke Mille Miglia bevestigde een verzegeling met een loodje aan de stuurkolom van de deelnemende auto’s, volgens hen het ultieme bewijs dat de auto die gestart was dezelfde auto was als die aan de finish.

De rally zelf gaat met een korte eerste etappe van start op donderdagmiddag waarna op vrijdag de eerste 700 kilometers van de Mille Miglia 2017 verreden gaan worden.

%d bloggers liken dit: