Categorieën
Formula Renault 2.0 Renault Actueel Renault Sport

Meer Formula Renault Eurocup in 2018

In 2017 plukt de Formule Renault Eurocup als één van de eersten de vruchten van de herstructurering van de activiteiten en de samenwerkingen van alle onderdelen van Renault Sport binnen de Renault Groep. In plaats van te genieten van het succes van de raceklasse bevestigt Renault Sport Racing de totale betrokkenheid bij zijn coureursopleiding voor het seizoen 2018.

Sinds 1971 heeft Formula Renault een aantal motorsport talenten gescout en opgeleid dat op dit moment 60% van de huidige F1- en FIA WEC-startvelden, maar ook de helft van de FIA WTCC-klasse bestaat uit coureurs die ooit in de Formule Renault hebben gereden.

Renault Sport Racing heeft samen met de teams gekeken naar de effecten van de regels die vorig jaar ingevoerd werden, om op die manier in het komende jaar een referentie te zijn als raceklasse voor toptalenten.

Langere races
In 2018 biedt de Formule Renault Eurocup nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid tracktijd met twee gezamenlijke tests van 50 minuten, twee kwalificatiesessies van 15 minuten en twee wedstrijden per weekend.

De grootste verandering betreft de lengte van de wedstrijden. was in de afgelopen jaren een wedstrijd 25 minuten plus één ronde, in 2018 wordt dat 30 minuten plus een ronde, dat is een stijging van 20%.

Een Prestigieuze kalender
Net als in 2017 zal volgend seizoen de Formule Renault Eurocup een kalender met tien raceweekenden hebben op de beroemdste circuits van Europa en straatcircuits zoals Monaco, waar de coureurs opnieuw als voorprogramma zullen fungeren voor de meest prestigieuze Grand Prix van het seizoen.

Elk raceweekend bestaat uit twee wedstrijden om een ​​kalender met 20 races te kunnen bieden. Elke race heeft een eigen kwalificatiesessie zodat de talenten hun vaardigheden kunnen tonen, zowel op als naast de baan, en de eerste stappen in de richting van erkende en professionele internationale kampioenschappen kunnen zetten.

Een beproefde auto
Bekend om zijn vele trainingseigenschappen, heeft de laatste generatie Formule Renault alle Eurocup-kampioenen zien toetreden tot de Formule 1. Nogmaals, Renault Sport Racing richt zich op stabiliteit, zodat de kosten redelijk en gecontroleerd blijven waardoor alle talenten hun vaardigheden ten volle kunnen tonen in een beproefde raceauto.