Na een wederzijdse ontbinding van de samenwerking tussen Renault Sport en Scuderia Toro Rosso hebben Renault Sport Racing en McLaren Racing een overeenkomst ondertekend. De overeenkomst omvat de levering van Renault Sport power units aan McLaren voor de komende drie jaar, maar tegelijkertijd ook een verregaande samenwerking tussen ingenieurs en technici van beide teams.

Ondanks dat beide teams al eerder gelijktijdig in de Formule 1 aanwezig waren vanaf 1977 (McLaren heeft deelgenomen aan 814 Grand Prix, Renault als motorenleverancier aan 591), zal het voor het eerst zijn dat de twee merken gaan samenwerken.

Voor McLaren Racing is de reden voor de samenwerking duidelijk: Renault heeft in het verleden aangetoond dat het kampioenswaardige motoren kan bouwen, zowel voor het eigen team als voor klanten.

Voor Renault Sport Racing is McLaren het tweede top Formule 1 team met een uitstekende feedback dat bij gaat dragen aan de ontwikkeling van de power unit. McLaren-Renault is een samenwerkingsverband dat gaat strijden voor de overwinning.

Renault Sport en Scuderia Toro Rosso werkten in 2014, 2015 en 2017 samen en scoorden gezamenlijk 137 punten in deze periode. De beste resultaten van deze samenwerking waren twee vierde plaatsen behaald door Max Verstappen.

%d bloggers liken dit: