Mammoet Rallysport toekomstgericht naar Silk Way Rally

Aan de vooravond de Silk Way Rally, die komende zaterdag gaat beginnen, heeft Martin van den Brink zijn bemanning bekend gemaakt. Naast de 46-jarige Harskamper zullen Richard Mouw en Daniel Kozlovsky plaatsnemen in de cabine van de Renault Trucks CBH. Richard zat in het verleden als monteur bij Martin van den Brink in de cabine, maar het is de bedoeling dat hij een ‘omscholingscursus’ krijgt tot navigator.

Martin van den Brink heeft altijd de wens gehad om twee goede monteurs in zijn truck te hebben. “Het uiteindelijke doel is om in 2019 de Dakar Rally te rijden met Richard en Daniel als co-piloten.” aldus Martin

Tijdens de Oilibya Rally in oktober als ook tijdens de Dakar Rally 2018 zal niemand minder dan navigator Wouter Rosegaar naast Richard Mouw in de rallytruck zitten en hem alle ins en outs met betrekking tot het navigeren bijbrengen. “Voor Richard een perfecte leerschool en voor mij een geweldige kans om met een top-navigator te rijden.” legt Martin uit.

Wouter Rosegaar is normaalgesproken de vaste navigator van Erik van Loon, maar Erik heeft op zijn beurt wegens drukte met zijn bedrijf aangegeven dat hij een jaar over wil slaan. Helaas was de tijd te kort om Wouter Rosegaar ook mee te nemen naar de Silk Way Rally, en daardoor maakt Richard Mouw toch alvast zijn debuut als navigator.

“We moeten dit jaar roeien met de riemen die we hebben,” vervolgt Martin van den Brink, “een dagzege moet lukken, maar voor ons staat het testen van de Renault CBH op betrouwbaarheid en het opleiden van Richard Mouw centraal.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.