Categorie├źn
Dakar Renault Trucks

Mammoet Rallysport snelste op RTL GP pre-proloog

Vandaag was het tijd voor de jaarlijkse RTL GP pre-proloog op het Eurocircuit in Valkenswaard. Een flinke plens regen in de vroege ochtend zorgde voor een glibberige baan, maar aangezien rond de klok van negen uur de zon doorbrak mocht het allemaal niet zoveel naam hebben.

Op de baan kwamen de motoren, auto’s en trucks in actie die in januari 2018 gaan deelnemen aan de Africa Eco Race of aan de Dakar Rally in Zuid-Amerika. Mammoet Rallysport en het Riwald Dakar Team kwamen met hun Renault Trucks naar het Eurocircuit toe om zich aan de in groten getale toegestroomde fans te presenteren.

Zowel Mammoet Rallysport als het Riwald Dakar Team werden de afgelopen tijd geplaagd door technische tegenslag. Door wat aanpassingen aan de motor, wat de achilleshiel van de Renault Trucks leek te zijn, zou het met de betrouwbaarheid helemaal in orde moeten zijn.

Aan het einde van de tweede manche bleken Gerard de Rooy en Martin van den Brink de twee snelste deelnemers te zijn en gingen zij beiden beslissen wie de winnaar van de RTL GP pre-proloog was. Deze finale werd uiteindelijk door Martin van den Brink gewonnen.