Categorieën
Dakar Renault Actueel Renault Trucks

Mammoet Rallysport prestatiegericht naar Dakar 2018

Mammoet Rallysport kopman Martin van den Brink wist tijdens de Dakar Rally van vorig jaar twee etappes te winnen en kon daarmee aantonen waar hij, zijn team en zijn Renault-truck toe in staat zijn. Maar ook Van den Brink had te kampen met veel technische tegenslag getuige de 35e plaats in de einduitslag van de rally.

Een jaar van grondig testen volgde, waarbij Van den Brink in drie rally’s van start ging, maar in slechts één van hen eindigde. Nu lijken de problemen te zijn opgelost en Van den Brink, die zichzelf ook heeft verbeterd door bijvoorbeeld deel te nemen aan de Merzouga-rally op de motor en op uitnodiging de Kamaz-fabriek in Rusland te bezoeken, is klaar om te bewijzen dat hij het hoogste startnummer in het Nederlandse deelnemersveld waard is.

Van den Brink zal worden vergezeld door monteur Daniël Kozlovsky en de hoog aangeschreven navigator Wouter Rosegaar, die de afgelopen vier jaar met Erik van Loon in de auto zat en met wie hij in 2015 de vierde plaats behaalde. Van Loon heeft besloten om een ​​jaar over te slaan, vanwege zijn bedrijf en zijn familie, waardoor Rosegaar opnieuw de kans krijgt om naar de vrachtwagens te verhuizen, iets wat hij reeds eerder heeft gedaan.

M.V.D.B: “We hebben gewerkt aan het verbeteren van de truck, maar we zijn de verkeerde kant op gegaan. We weten inmiddels wat er mis is gegaan en nu lijkt het de beste truck die ik ooit heb gehad. Dingen moeten gewoon op hun plaats vallen. “