Kalender

apr
1
zo
Oldtimerfestival Venhuizen
apr 1 – apr 2 hele dag

Tijdens de motor wegraces gehouden in Venhuizen van 1980 tot en met 1985 kwam de organisatie op het idee om de veteranenmotoren na afloop in een nabijgelegen hal op te stellen. Aangevuld met oude auto’s van kennissen vond het publiek dit een welkome geste. Hiermee was het Oldtimer Festival geboren.

Editie 2018 33 jaar
Diverse topatractie’s maken wederom hun opwachting. Een hoofdhal zal worden voorzien van vele brandweerwagens. Een aantal Ahrens Fox zullen hun opwachting maken. Deze unieke wagens van oorsprong uit Amerika zijn in de 20er jaren aangeschaft door de gemeente Rotterdam. Hebben dienst gedaan tot de 70er jaren. Thans verspreid door Nederland en door de organisatie tijdens de Paasdagen naar Venhuizen gehaald. Tezamen met tientallen diverse brandweerwagens uit geheel Nederland vormen zij een uniek decor.

apr
6
vr
WEC Proloog
apr 6 – apr 7 hele dag
mei
5
za
WEC: 6 uur van Spa-Francorchamps
mei 5 hele dag
mei
19
za
Oldtimer Festival Balkbrug
mei 19 @ 09:00 – 10:00

De naam is niet toevallig. We willen niet alleen de mannen trekken door wier aderen blauwe diesel loopt. Het is een familieweekend. Een groot terrein waar veel moois trots uitgestald staat, waar demonstraties plaatsvinden, kramen staan en voor iedereen iets te beleven valt. Een dag waar je het hele dorp weer eens tegenkomt. Waar je kunt genieten van wat lekkers in de zon, waar kinderen kunnen spelen en waar je herinneringen aan al die oude auto’s en tractoren kunt ophalen. Het aanbod is gevarieerd. Auto’s, bromfietsen, tractoren, vrachtauto’s, stationair motoren, ze zijn er allemaal in groten getale.

Het zesde jaar alweer

Wij kijken alweer terug op het 6e Oldtimer Festival. Al voor het zesde jaar werd dit geweldige familiegebeuren georganiseerd waar de oldtimers, een braderie en gezelligheid een hoofdrol spelen. Naast een terrein vol met oldtimervoertuigen was er bij het Oldtimer Festival Balkbrug ook binnen in de Diamanthal van alles te zien. Op beide dagen zijn er verschillende demonstraties en evenementen geweest waar jong en oud hun hart konden ophalen. En als klap op de vuurpijl een uitgebreide en gezellige markt waar je heerlijk overheen kon struinen. Het Oldtimer Festival Balkbrug heeft er ook dit jaar weer een groot feest van gemaakt. Trots zijn we op ons dorp en op onze vrijwilligers door wie dit unieke festival mogelijk is. Graag zien we u allen weer terug op 19 & 20 mei 2018.

mei
21
ma
Brabantse Oldtimerdag
mei 21 @ 09:00 – 17:00

Dit evenement wordt georganiseerd door de vereniging Terug in d’n Tèd. Met honderden deelnemers op tweede Pinksterdag een nostalgische activiteit met o.a. oltimers, oude brommers, solexen, fietsen enz.. Kom en ruik de dag, proef de sfeer en bekijk de heilige koeien van weleer. Ook aan de kleine kinderen is gedacht o.a. met oude kermisattracties zoals een nostalgische zweefmolen en draaimolen.

http://www.terugindunted.nl

jun
8
vr
Oldtimer Weekend Groede
jun 8 – jun 10 hele dag

Een evenement, dat jaarlijks terugkeert in het 2e weekend van juni en in 2018 al weer voor de 12 de keer wordt georganiseerd.

jun
16
za
WEC: 24 uur van Le Mans
jun 16 – jun 17 hele dag
jun
24
zo
Oldtimerdag Saasveld
jun 24 @ 09:00 – 10:00

Het 31e Oldtimerfestival te Saasveld op zondag 25 juni kent naast het grote standaardprogramma twee extra hoogtepunten die u beslist niet mag missen.

De Stichting Ijsselacademie geeft deze dag een presentatie over de veranderingen op het platte land sinds de jaren ’50, met ondersteuning van live muziek.

Hierbij zal tevens het archeologisch depot Overijssel en het Oversticht de oudste landbouwwerktuigen van Overijssel ten toon stellen. U mag hier zelf ook metalen voorwerpen zoeken met een metaaldetector te vinden bij de activiteit “Pieperdepiep”of prehistorisch verven.

Verder zal de OTA “Old Transport Achterhoek” haar 10 jarig bestaan vieren tijdens de Oldtimerdag van Saasveld.

Op een, hiervoor ingericht terrein zal tussen de 100 en 120 oldtimervrachtwagens te bewonderen zijn die uit alle uithoeken van Nederland speciaal hiervoor naar Saasveld komen.

aug
19
zo
WEC: 6 uur van Silverstone
aug 19 hele dag
okt
21
zo
WEC: 6 uur van Fuji
okt 21 hele dag

Je leest het op Renault Actueel