Categorieën
Renault Actueel

Eerste Renault City geopend

Samen met de groep Sofibrie (familie Havard), heeft Groupe Renault zijn eerste conceptstore ‘Renault City’ ingewijd in het winkelcentrum van Val d’Europe in Seine-et-Marne. Met dit nieuwe experimentele maar duurzame format, gelegen in het hartje van een uiterst belangrijk winkelcentrum, vestigt Renault zich op plaatsen die druk worden bezocht door potentiële klanten.

De 145 vierkante meter grote ruimte, die zeven dagen op zeven geopend is, ontvangt bezoekers van maandag tot zaterdag van 10 tot 21 uur en op zondag van 10 tot 20 uur.

De siteverantwoordelijke en vijf ambassadeurs van Renault City wisselen elkaar af om bezoekers aan de hand van een specifiek uitgewerkt fysiek en digitaal parcours te laten kennismaken met de jongste nieuwigheden van het merk Renault. De conceptstore telt diverse zones: een tentoonstellingszone met de twee nieuwste modellen met verbrandings-, elektro- of hybridemotor, maar ook verscheidene informatiezones zoals de zone ‘Personalisering en accessoires’, uitgerust met een digitale configurator.

Bezoekers kunnen er ook verscheidene modellen testen in het bijzijn van een ambassadeur en kunnen de wagen van hun keuze ter plaatse bestellen met de hulp van een commercieel adviseur.

Tot slot krijgen ze in Renault City Val d’Europe ook de kans om nieuwe services te proberen. Zo kunnen de ambassadeurs tweedehandswagens voorstellen aan de hand van hun tablet. Ook kunnen klanten wisselstukken en accessoires bestellen om deze volgens het ‘Click and Collect’-principe af te halen bij Renault City.

Ivan Segal, commercieel directeur Frankrijk van Groupe Renault, verklaarde: 

Met de opening van Renault City in Val d’Europe concretiseren we een toonaangevende samenwerking tussen Renault en de groep Sofibrie onder leiding van Philippe Havard. Door het digitale universum en fysieke universum te verenigen, beantwoordt deze conceptstore aan het veranderende parcours van autokopers en stelt hij ons in staat om vroeger in het aankoopproces te communiceren met onze prospecten.

Philippe Havard, algemeen directeur van de groep Sofibrie, verklaarde:

 Mijn medewerkers en ik zijn erg trots als eerste Renault-distributeur dit nieuwe concept te mogen inwijden. Met onze Renault City staan we dichter bij onze klanten en hun behoeften en kunnen we nog beter inspelen op hun verwachtingen. Met de baanbrekende City Store verwerft de groep Sofibrie vandaag al een plaats in de autodistributie van morgen.

De resultaten van deze eerste test zullen bepalen of Renault het format zal uitbreiden naar andere winkelcentra of druk bezochte plaatsen in Frankrijk.

De opening van deze Renault City kadert in een globale strategie voor de ontplooiing van nieuwe conceptstores. In 2018 werden er in Stockholm en Berlijn ook al twee Renault Electric Vehicle Experience Centers geopend, die volledig in het teken staan van elektrische wagens.