Het FIA Formula E kampioenschap ontstond drie jaar geleden. Renault en partner e.dams schreven samen met andere teams in en begonnen aan een nieuw avontuur. Afgelopen weekend bevestigde Renault e.dams nogmaals het Formula E kampioenschap te domineren door voor de derde opeenvolgende keer het constructeurskampioenschap te winnen. Renault e.dams is momenteel het enige team dat de constructeurstitel won.

Tijdens de eerste twee seizoenen ging Renault e.dams de uitdaging van het Formula E kampioenschap aan en won gelijk twee keer op een rij de constructeurstitel. Sébastien Buemi miste in het eerste jaar de coureurstitel met slechts één punt verschil, maar hij kwam een jaar later sterker terug en werd kampioen na een zinderende seizoensfinale in Londen.

Dit jaar lukte het Renault e.dams opnieuw om de constructeurstitel te winnen dankzij verbluffend constante resultaten met zes overwinningen uit twaalf races. Ook is Renault e.dams het enige team dat punten scoorde in iedere race. Met een team dat er op uit was om de titel nogmaals te verdedigen won het team met Sébastien Buemi de openingsrace in Hong Kong. De overwinningen in Marrakech en Buenos Aires volgden. In Monaco won de Zwitserse coureur vanaf zijn eerste pole-position van het seizoen. Een week later droeg hij zijn vijfde overwinning op aan het Renault e.dams team tijdens de thuisrace van het team in Parijs. Met de volgende overwinning in Berlijn bracht hij de stand op zes overwinningen uit acht races. Intussen scoorde Nico Prost ook een indrukwekkend aantal punten in iedere wedstrijd zodat het team steeds dichter bij het constructeurskampioenschap kwam.

Op het laatst was de strijd om het rijderskampioenschap een nek aan nek race omdat Sébastien slechts 18 punten voorsprong had op zijn naaste rivaal, Lucas di Grassi, in de aanloop naar de seizoensfinale in Montreal. Helaas was het allerlaatste weekend het team niet bepaald gunstig gezind en na een teleurstellende zaterdag waarin Sébastien de muur raakte, en later zelfs werd gediskwalificeerd. Op de zondag was de gifbeker nog niet helemaal leeg en een een zware race voor beide coureurs volgde.

%d bloggers liken dit: