Categorieën
Renault Actueel Renaultoloog Festival

Derde Renaultoloog Festival 2016 biedt ieder wat wils

Nog 5 weken en dan barst het Renaultoloog Festival los. Dit zeer gevarieerde evenement is zeker de moeite van het bezoeken waard. Het mooie van dit festival zijn de gemoedelijke sfeer, maar ook dat het evenement over Renault in de breedste zin van het woord gaat.

Personenauto’s
Renault kennen we vooral van de personenauto’s en die vind je daar dus ook vooral terug. Renault bouwt ze immers ook al zo’n 115 jaar. Uiteraard zijn alle huidige modellen vertegenwoordigd, maar ook klassiekers als de Renault 4CV, Renault 4L, Renault 5 en bijvoorbeeld een Renault Fuego of Renault 21 zullen allemaal te zien zijn.

Lichte bedrijfswagens
Ook de lichte bedrijfswagens worden niet vergeten. De al jaren succesvolle Renault Kangoo en voorgangers als de Renault 4F4 evenals de Renault Estafette, Goelette of Master kun je allemaal in Kronenberg op het evenemententerrein vinden.

PosterRF2016NL-1

Trucks
Renault Trucks is nog steeds springlevend. Inmiddels zo’n 15 jaar onderdeel van Volvo Trucks blijft Renault Trucks met onder andere de nieuwe T-Range aan de weg timmeren. Legendarische modellen uit het verleden zoals de R340, de Renault Magnum maar ook enkele Mack trucks (Mack werd in de 80-er jaren onderdeel van Renault Trucks en kwam door de overname van Renault Trucks ook bij Volvo Trucks terecht) kun je vinden op het Renaultoloog Festival.

Tractoren
Tot ongeveer 15 jaar geleden bouwde Renault Agriculture de tractoren van Renault. Tegenwoordig zijn de fabrieken in handen van Claas. Ondanks het verdwijnen van het merk voor de landbouw zijn er nog zeer veel tractoren dagelijks aan het werk op de akkers. Natuurlijk ontbreken de landbouwvoertuigen niet op het Renaultoloog Festival.

Is dat alles?
Nee, dit is slechts een begin. Het is gewoon teveel om op te noemen. Zorg dat je op 10 en 11 september een kijkje komt nemen op het evenemententerrein aan de Schorfvenweg in Kronenberg, vlakbij Toverland. Heb je een Renault? Breng ‘m vooral mee en neem deel aan het 3e Renaultoloog Festival.

2 reacties op “Derde Renaultoloog Festival 2016 biedt ieder wat wils”

Ik heb voor jullie nog een R 16 TX in nieuw staat staan en een R 16 TS automaat in originele staat en een R4F4 in nieuw staat en een R 5 ALPINE turbo in Nieuwstraat als u één van de auto op het evenement wil dan hoor ik dat graag .
Groet Emiel Maas 0655933187

Reacties zijn gesloten.