Categorieën
Dakar Renault Actueel Renault Trucks

Dakar 2018: een nieuwe uitdaging voor Renault Trucks en MKR

Renault Trucks en partner MKR Technology zullen deel uitmaken van Le Dakar 2018, die van 6 tot 20 januari in Latijns-Amerika verreden wordt. Tijdens deze 40e editie zullen de vrachtwagens 14 etappes, met een totale afstand van 8710 km afleggen door de moeilijkste terreinen van Peru en Bolivia, tot de eindstreep in Cordoba, Argentinië.

Dit jaar worden er drie Renault Trucks ingezet voor de jubileumeditie van de zwaarste rally ter wereld. Het Mammoet Rallysport-team introduceert een Renault CBH 380 (voorheen Sherpa) en een Renault Trucks K 520, respectievelijk bestuurd door Martin van den Brink (nr. 506) en Janus Van Kasteren (nr. 531) en het Riwald-team introduceert een tweede Renault Trucks K 520 die wordt bestuurd door Gert Huzink (nr. 517).

Voor deze nieuwe deelname aan de legendarische race hoopt Renault Trucks dat de teams van MKR succesvol zullen zijn in het behalen van hun doelen: het winnen van een plek op het felbegeerde podium van de Dakar.

De onzekerheid van de weersomstandigheden en de onvoorspelbare last minute problemen, die typerend zijn voor rally-raids, beloven een competitie met vele wendingen. Ongeacht het resultaat, biedt dit de mogelijkheid voor de fabrikant om de robuustheid van zijn trucks in extreme omstandigheden aan te tonen en de banden met MKR te versterken.