CRS: Rallye des Alpes 2017

Bij de Club Renault Sportives is altijd wel belangstelling voor een al dan niet sportief verzetje. Zo ook dit jaar. Leden van deze club wordt nu de mogelijkheid geboden om een aantal dagen te vertoeven in de Franse Alpen.

Iemand die in het verleden ook veelvuldig in de Franse Alpen te vinden was, was Jean Rédélé. Hij vertoefde daar graag met de door hem zelf verbouwde Renault 4CV en besloot op basis van die auto een sportwagen te bouwen onder de naam Alpine.

In de omgeving van het Franse dorp Villarembert liggen een aantal spectaculaire en prachtige routes. Op bekende cols als de Galibier, Lautaret en Alpe d’Huez komt je
auto pas echt tot zijn recht!

De reis vindt plaats van 1 t/m 5 juni 2017. Op dat tijdstip zijn alle cols open en de zomer toeristen komen pas later, terwijl het weer goed is, de perfecte tijd om te rijden dus! Maandag 5 juni is 2e pinksterdag dus dit scheelt je weer een vrije dag…

Waar is het precies?
Bij het prachtige bergdorpje Villarembert ligt Bed & Breakfast VillaKulla van clublid Siem Kroonenburg en zijn vrouw Myke. (www.villakulla.fr)

Programma
Donderdag 1 juni: reis naar Villarembert.
Na het ontbijt op vrijdagochtend een korte briefing en wordt gestart we met de eerste route. Het is geen snelheidsrace en iedereen bepaalt dus zelf zijn eigen tempo. Wil je onderweg even stoppen voor een mooie foto of ergens lekker een terrasje pakken? Of rij je liever alleen dan in een groep? Dan moet je dit vooral doen. Iedereen is daar vrij in.

Elke dag is in de route een leuke stop opgenomen waar tussen de middag een lunch gebruikt kan worden. Aan het einde van de middag weer terug in Villarembert voor een lekker hapje, snackje, borreltje en natuurlijk om elkaars sterke rally verhalen aan te horen!

Voor degene die naast het autorijden nog een dag(deel) wat anders willen doen zijn er een aantal leuke activiteiten geselecteerd in de omgeving.

Maandag 5 juni volgt het vertrek richting Nederland. Voor degene die graag wat langer willen blijven is deze mogelijkheid er, dit kun je dan zelf regelen met Siem en Myke.

Bed & Breakfast
In VillaKulla is een gezellige openbare ruimte met oa: voetbaltafel, poolbiljart, televisie, Wifi enz. Bij lekker weer kun je heerlijk in de ruime tuin relaxen met uitzicht op de bergen. In de keuken staat een goed gevulde koelkast waar je tegen een geringe vergoeding verschillende dranken kan nuttigen.

Het ontbijt zit bij de prijs inbegrepen net als de handdoeken, beddengoed enz. Iedereen is vrij om zelf het diner te regelen maar het lijkt de organisatie leuker om als groep samen te eten. Eventueel kunnen er maaltijden aangeboden worden via Siem en Myke, denk hierbij aan een prijs van rond de 20-25 EUR. p/p afhankelijk van soort menu en dranken.

Wat kost het?
De kosten voor 4 overnachtingen zijn 300 euro voor een 2 persoonskamer (incl. douche op elke kamer) Kom je alleen? De organisatie kan dan aan de hand van de inschrijvingen altijd kijken of er de mogelijkheid is om de kamer te delen met iemand anders waardoor de kosten 150 euro per persoon worden. Wat krijg je allemaal voor dit geld?

  • elke ochtend een goed ontbijt
  • gratis Wifi
  • volledig uitgewerkte rallyroutes met leuke stops en bezienswaardigheden
  • rallybord voor op de auto
  • een goede sfeer in een prachtige omgeving
  • technische ondersteuning of hulp bij onderhoud of kleine reparaties (Er zijn 2 ervaren monteurs aanwezig die altijd zullen proberen je weer op weg te helpen bij pech)

De heen en terugreis, kosten voor tol, brandstof, lunch en diner zijn voor eigen rekening.

Waarom meegaan? ik kan toch ook gewoon in Nederland sportief rijden?

Nee! Het rijden door de bergen en het gasgeven in de vele mooie bochten is een aparte belevenis die je moet ervaren. Verder heb je hoog in de Alpen geen rotondes, verkeerslichten, drempels en flitspalen…

Als laatste…
Wacht niet te lang met inschrijven, er is maar beperkt plaats voor zo’n 20 personen. Wil je meer informatie of jezelf aanmelden? doe dit dan snel via rallyedesalpes@clubrenaultsportives.nl of neem contact op met Guido Fioole 0610436570.

Na inschrijving neemt Guido contact met je op en stuurt hij ruim van tevoren het routeboek naar je toe zodat je deze bijv. kan intekenen in een Michelin boek en de voorpret alvast kan beginnen!

2 gedachten over “CRS: Rallye des Alpes 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *