Club d’Anciennes Renaults des Pays Bas

car_logoDe Club d’Anciennes Renault des Pays Bas is de vereniging voor bezitters van klassieke Renaults en behoort tot één van de grotere merkenclubs van Nederland. De vereniging heeft tot doel het in stand houden van auto’s gefabriceerd en geassembleerd door Renault en Alpine. Toegelaten worden alle auto’s ouder dan 20 jaar.

Iedere eigenaar van een Renault of een Alpine die voldoet aan de toelatingseisen kan lid worden. Belangstellenden die (nog) niet in het bezit zijn van een clubauto, maar wel aan evenementen willen deelnemen en de Renograaf (het clubblad) willen ontvangen kunnen donateur worden.

Op 10 oktober 1976 werd door enthousiaste 4CV bezitters de “4CV CLUB NEDERLAND” opgericht. Al spoedig bleken ook bezitters van andere klassieke Renault’s zich bij de vereniging te willen aansluiten. Zo ontstond de:

CLUB D’ANCIENNES RENAULTS DES PAYS BAS

Inmiddels telt de vereniging ruim 800 leden en donateurs, welke meer dan 1200 voertuigen in bezit hebben, variërend van een type G van begin 1900 tot zeg een Super 5 uit de tweede helft ’80-er jaren. Binnenkort kunnen we daarom ook de eerste Clio’s verwachten. De 4CV is met meer dan 250 exemplaren het meest vertegenwoordigd, gevolgd door de R16. De vereniging is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heeft de steun en medewerking van Renault Nederland.

Het bestuur van de club verwelkomt u gaarne als lid of donateur. U kunt per E-mail uw interesse kenbaar maken en een aanmeldingssetje opvragen bij het secretariaat.
Het e-mail adres daarvan is ledenadministratie@renaultklassiek.nl

Meer informatie over de Club d’Anciennes Renaults des Pays Bas vind je op www.renaultklassiek.nl

Je leest het op Renault Actueel