Categorieën
Club d'Anciennes Renault ClubRenault

CAR: Snertrit 2014

De Snertrit werd in 2005 voor het eerst georganiseerd door Hendrik de Groot en is vanaf het begin een zeer populair evenement van de Club d’Anciennes Renault des Pays-Bas (CAR) om het clubjaar mee af te sluiten. Dit jaar viert de club zelfs het 10 jarig jubileum van de snertrit. De organisatie is dit jaar in handen van Harm Harmsen en Jan Ploeg. In eerste instantie was het plan om de rit in de Noordoostpolder uit te zetten zoals al een tijd in de agenda stond aangekondigd, maar door omstandigheden is dit gewijzigd. Leden van de CAR die willen deelnemen aan de Snertrit gaan daarom op 25 oktober aanstaande naar Doesburg in de Achterhoek.

Het programma:

Tussen 10.30 en 11.00 uur worden we verwacht en verwelkomd in Restaurant en Partyboerderij De IJsselhoeve te Doesburg (Eekstraat 15, Tel. 0313 – 474444). Bij enkele onder ons nog wel bekend van eerdere evenementen in Doesburg. We krijgen dan koffie of thee met een soesje.

Tussen 11.30 en 12.45 uur wordt de snert met alles wat erbij hoort geserveerd. Voor de niet- snerteters is er als alternatief een heerlijke groentesoep. Ook is er mogelijkheid tot het nemen van een tweede kom.

Als iedereen dan net zo als de snert rijkelijk gevuld is, zal er tussen 12.45 en 13.00 uur een aanvang gemaakt kunnen worden met de start van de Snertrit. De rit zal ons een verrassend mooi stukje Achterhoek, stukje Veluwezoom en een loopje van de IJssel laten zien.

Onderweg zijn er natuurlijk de bekende “moeilijke” vragen en verrassende opdrachten. Uiteraard moet er wel wat gepresteerd worden wil je de CAR Snertrit trofee een jaar op de schoorsteenmantel mogen plaatsen! We brengen een bezoekje aan een televisiebekendheid met ook nog een beetje verstand van oude auto’s.

Als alles goed verloopt, zullen de deelnemers vanaf 16.00 uur weer bij De IJsselhoeve aankomen. Waarna onder het genot van een drankje rond 16.45 uur de prijsuitreiking zal plaatsvinden met aansluitend om 17.00 uur de afsluiting van dit evenement.

Route vanaf Arnhem: – Velperbroek: richting Zutphen, dan rechts richting Doesburg/Doetinchem, boven op IJsselbrug borden IJsselhoeve of Camping IJsselstrand.

Route vanaf Zutphen: richting Doetinchem, borden Doesburg Camping IJsselstrand of Het Zwarte Schaar volgen. Parkeren op het terrein van Restaurant en Partyboerderij De IJsselhoeve zelf, op de met vlaggen gemarkeerde plaats.

Mochten er deelnemers zijn die na afloop van het evenement bij De IJsselhoeve willen blijven eten, dan kan dat natuurlijk, maar wel op eigen kosten. Graag ruim voor het evenement één en ander doorgeven: per telefoon 0313 – 474444 of per mail info@ijsselhoeve.nl.

De kosten voor deelname aan dit evenement bedragen € 15 per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen niets.

Let op het CAR bankrekening nummer is veranderd (van ING naar Rabobank), het nieuwe (IBAN) rekening nummer is: NL76 RABO 0180747517 tnv Renaultclub Nederland ovv Snertrit en lidnummer.

Namens het organiserend team: Harm Harmsen en Jan Ploeg

Tot de 25e!

Wil je lid of donateur worden van de Club d’Anciennes Renault des Pays-Bas kijk dan HIER wat de mogelijkheden zijn.