Bijltjesdag voor Renault Trucks in Silk Way Rally

Het avontuur dat afgelopen zaterdag zo mooi begon, heeft in de derde etappe van de rally een bitter einde gekregen voor alle deelnemende Renault Trucks. Zowel de Renault Trucks CBH 385 van Mammoet Rallysport als beide Renault Trucks K van het Riwald-team hebben met motorschade helaas de strijd moeten staken.

Martin van den Brink, Richard Mouw en Daniel Kozlovsky begonnen vanochtend vol goede moed aan de etappe naar Astana. Maar nog voordat de hoofdstad van Kazachstan bereikt werd sloeg het noodlot toe. Martin vertelt: “We verloren vermogen. Daarna was het snel gebeurd. De motor is vastgelopen en totaal verwoest. We konden niets meer doen.”

“Het is werkelijk niet te geloven! Na drie dagen liggen we al weer uit de race”, laat Gert Huzink van het Riwald team weten. “Als team hebben we alles gedaan om goed voorbereid aan de start te staan van deze rally. We zijn een compleet team, alles klopt… behalve de truck.”

Beide teams gaan samen met MKR-Technology, de bouwer van de motoren, evalueren en hopen snel de problemen achter zich te kunnen laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.