Avantime Vrienden Nederland

In de AutoWeek van november 2015 kwam het duidelijk naar voren. De Renault Avantime is een vreemde auto… Maar liefst 2467 mensen brachten een stem uit op een door AutoWeek samengestelde top 10 van auto’s die pasten in het rariteitenkabinet waarvan 48.8% stemde op de Renault Avantime… En wat zijn we daar trots op!!

12140773_825372057571384_5503145262623109204_n

Je vind ‘m mooi of je vind hem aartslelijk, een tussenliggende mening lijkt er nauwelijks te zijn. Wij horen bij de eerste groep en gelukkig velen met ons.

Wij zijn Wim en Margriet de Vries, woonachtig in het mooie Drenthe en sinds 2006 in bezit van een Renault Avantime 3.0 V6.

Door de jaren heen hebben wij verschillende Internationale meetings bezocht in Belgie, Duitsland, Luxemburg, Italie, Hongarije en natuurlijk ons eigen mooie Nederland (2014). Daarnaast zijn we o.a. door het Renault forum en spontaan opgezette kleinere bijeenkomsten ook met Nederlandse Avantime-rijders in contact gekomen.

Avantime Vrienden Nederland

Sinds enkele jaren zijn wij onderdeel van een vaste vriendenclub met de Renault Avantime als gezamenlijke interesse en wij zijn samen met deze vrienden actief met lokaliseren van Avantimes in Nederland, en wat hun historie en huidige staat is. We speuren het internet af en schrijven soms mensen aan waarvan wij denken dat ze een Avantime hebben. We rijden zelfs rond met een standaardbrief waarin we onszelf voorstellen en vragen contact op te nemen, voor als we onderweg een Avantime spotten. Helaas rijden ze, als we er al één tegenkomen, meestal in de tegengestelde richting en tegen de tijd dat wij gekeerd zijn, is de Avantime weer uit het zicht verdwenen.

Uiteraard wordt Social Media (Facebook) ook gebruikt om zoveel mogelijk mensen te bereiken, van waaruit de naam “Avantime Vrienden Nederland” is geboren, in navolging op onze buurlanden zoals Amicale Avantime (FR.) Avantime-Freunde (DLD.) en Avantime Friends (UK)

Wat doen we?

We hebben reeds een aardige mailingslist met daarbij behorende gegevens van de auto’s die we ook gebruiken als wij zelf of anderen een (ééndaagse) meeting organiseren. De laatste jaren is dit om de twee jaar gebeurd, met een opkomst tussen de 20 en 25 Avantimes, wat een prachtig gezicht is!

Tijdens deze dagen treffen gelijkgezinden elkaar, worden de auto’s bewonderd en wordt kennis gedeeld. Uiteraard wordt er ook gereden en dus rijden we door de omgeving onder veel belangstelling. Daarbij wordt er veelal een bezienswaardigheid bezocht, wat het vooral ook leuk maakt, want we komen zo op plaatsen waar je zelf niet snel naartoe zou gaan. Het wordt ‘lokaal’ georganiseerd, waardoor de organisatie precies weet wat leuk is om te bewonderen. De sfeer is altijd gezellig en we zien vaak nieuwe mensen verschijnen. Soms komen zelfs ‘oude bekenden’ langs die om eigen redenen afstand hebben gedaan van hun Avantime, maar nog even een kijkje willen nemen.

Recent hebben we ook nog een groep van 5 Avantime rijders, die bij elkaar in de buurt wonen, samen gebracht en zij gaan elkaar binnenkort ontmoeten!

Vraagbaak

Regelmatig benaderen Avantime rijders ons via via met technische of algemene vragen. Aangezien we inmiddels een groot netwerk hebben (zowel in Nederland als in het buitenland) kunnen we meestal de vragen wel beantwoorden of mensen verder helpen door ze in contact te brengen met iemand die alsnog antwoorden op de vragen kan geven. Hierbij fungeren wij als tussenpersoon.

Geen club, wel fanatiek

We bemerken dat het enthousiasme groeit onder de mensen die nu een Avantime rijden, deze net gekocht hebben of van plan zijn om er één aan te schaffen. Wij hebben sterk het idee dat nu, 13 jaar nadat de laatste Avantime en daarmee de laatste Matra van de band is gerold, de echte liefhebbers overblijven. We hebben ze alleen nog niet allemaal gevonden…

Avantime Vrienden Nederland is geen club, we hebben geen website, geen speciaal mailadres en geen clubblad (en geen contributie!). We zijn wel een groepje fanatiekelingen, dat veel plezier beleeft aan dat wat we wèl doen en dat enthousiasme wordt gesterkt door de mensen met een Avantime die de meetings bezoeken, ons benaderen en mee willen denken als het nodig is. Hen hebben we absoluut nodig, dus mocht iemand met een Avantime nog niet bij ons bekend zijn, nodigen we deze van harte uit zich te melden bij ons!

Contactgegevens:
Wim en Margriet de Vries
Zuidlaren

050-4094725

Wvries1960awd.1@kpnmail.nl

Bezoek hier de Facebookpagina van de Avantime Vrienden Nederland

11143471_801707176604539_9085491065201246804_o