Categorieën
Renault Actueel

ARKANA, de nieuwe C-segment crossover

De nieuwe, onderscheidende crossover van Renault in het C-segment heet ARKANA. De showcar van het nieuwe model die Renault op verschillende internationale markten gaat aanbieden, beleeft zijn première op de internationale autoshow van Moskou, op 29 augustus aanstaande. Op dit moment is Renault met de Kadjar, Mégane en Scénic in het C-segment vertegenwoordigd.

Eerder kwam AutoWeek met deze vermomde testauto

De naam van het nieuwe model is afgeleid van het Latijnse ‘arcanum’ (‘geheim’), een woord dat eeuwenlang werd gebruikt om bijzondere gebeurtenissen of verschijnselen aan te duiden. De naam ARKANA benadrukt het unieke karakter van de nieuwe crossover en zijn onweerstaanbare aantrekkingskracht. Het concept van de Renault ARKANA roept de sfeer op van mysterie, aantrekkingskracht en pioniersgeest.

De naam ARKANA benadrukt het unieke karakter van de nieuwe crossover en zijn onweerstaanbare aantrekkingskracht

De onderscheidende Renault ARKANA treedt met zijn unieke vormgeving buiten de gebaande paden in de SUV-markt. Het nieuwe model wordt op 29 augustus eerst in Rusland als showcar gepresenteerd en verschijnt dan in 2019 op de Russische markt. Renault verwacht de nieuwe crossover met een unieke vormgeving op verschillende internationale markten te gaan aanbieden.