Categorieën
Renault Actueel

Eerste Renault City geopend

Samen met de groep Sofibrie (familie Havard), heeft Groupe Renault zijn eerste conceptstore ‘Renault City’ ingewijd in het winkelcentrum van Val d’Europe in Seine-et-Marne. Met dit nieuwe experimentele maar duurzame format, gelegen in het hartje van een uiterst belangrijk winkelcentrum, vestigt Renault zich op plaatsen die druk worden bezocht door potentiële klanten.

Categorieën
Renault Actueel Renault ZE

Interieur van Renault ZOE uit gerecycled materiaal

Groupe Renault, die zich inzet om alsmaar meer gerecycleerde materialen te gebruiken in zijn wagens, heeft in 2015 het project ‘àfiler’ ingewijd in samenwerking met Filatures du Parc (een spinnerij in het Franse departement Tarn) en Adient Fabrics France (een leverancier van stoffen voor autozetels in het departement Ariège), om zo een uniek textielproduct te ontwikkelen dat enkel uit gerecycleerde materialen bestaat.

Categorieën
Renault F1 Team

Renault F1 Team gaat koolstofneutraal

Het Renault F1 Team verwelkomt en onderschrijft de strategie die Formula One op 12 november 2019 heeft aangekondigd om de hele sport tegen 2030 vrijwillig koolstofneutraal te maken.

Die aankondiging voegt een ambitieuze langetermijndoelstelling toe aan het transformatieplan dat de sport vanaf seizoen 2021 inzet en dat steunt op de evolutie van de sportieve en technische reglementen en de uitwerking van een financiële regeling om de economische efficiëntie van de teams te belonen. Om vooruitgang te blijven boeken, moest de Formule 1 evolueren. Alleen zo kon de sport zijn avant-gardistische karakter behouden en tegelijk inspelen op de evoluties en uitdagingen van de maatschappij. Koolstofneutraal worden is uiteraard een enorme uitdaging en het is dan ook een uitstekend initiatief om de duizenden Formule 1-ingenieurs en miljoenen fans te mobiliseren om die collectieve doelstelling te realiseren.

Om zijn plan voor duurzame ontwikkeling uit te werken, heeft de Formule 1-organisatie overleg gepleegd met diverse renstallen, waaronder het Renault F1 Team, door gegevens uit te wisselen en nauwkeurige werkrichtingen te bepalen. Het Renault F1 Team zal zich samen met Formula One inzetten om dit plan te implementeren en zal daarnaast ook eigen acties doorvoeren in het kader van een maatschappelijk en duurzaam programma, dat werd uitgewerkt volgens de strategie van de Groupe Renault. Dat programma is opgebouwd rond twee dimensies: het milieu en de mens.

Het programma zal niet alleen bijdragen tot het plan voor duurzame ontwikkeling van Formula One maar omvat ook een milieudimensie die steunt op twee specifieke pijlers: circulaire economie en duurzame mobiliteit. Onze samenwerking voor het ontwerpen en ontwikkelen van moderne hybridemotoren van het type E-TECH Plug-In voor de seriemodellen van Renault is een concreet voorbeeld van onze inspanningen en ons engagement. Het menselijke luik van ons plan steunt dan weer op de notie van ‘overdracht’.

RenMeer informatie over ons programma en aanverwante projecten zal in de loop van 2020 worden vrijgegeven.

Categorieën
Renault Actueel

Nissan contributes € 233 million for third quarter 2019 to Renault’s earnings

Nissan released today its results for the second quarter of fiscal year 2019/2020 (April 1st, 2019 to March 31th, 2020).

Categorieën
Renault Actueel

Renault F1 Team welcomes and supports Formula One’s initiative concerning the decarbonisation of the sport and announces its own plan focused on environmental and human concerns.

Renault F1 Team welcomes and fully supports the strategy announced by Formula One on 12 November 2019, which lays out voluntary targets leading to the decarbonisation of the sport by 2030.