Alpine op Rétromobile 2018

De Renault-groep maakt bekend dat Alpine zal deelnemen aan de 43e editie van het Salon Rétromobile, dat van 7 tot 11 februari plaatsvindt in Paris Expo Porte de Versailles.Veertig jaar geleden, op 10 juni 1978, verschenen niet minder dan vier Renault-Alpines aan de start van de 24 Uren van Le Mans.

Nadat hij gedurende 18 uur aan kop had gereden, moest de Renault-Alpine A443 nr. 1 opgeven maar gaf hij de leiding door aan een andere Renault-Alpine, de A442 B nr. 2 van Didier Pironi en Jean-Pierre Jaussaud, die de positie niet meer uit handen gaven en de grootste uithoudingsrace ter wereld op hun naam schreven.

Het legertje Renault-Alpines werd aangevoerd door Gérard Larrousse, die als doel had om de wedstrijd te winnen, en bestond uit drie erg verschillende versies: twee exemplaren van de A442, een van de A442 B en een van de A443. De eerste twee waren chassis die in de jaren ervoor al geracet hadden terwijl de twee andere speciaal voor editie 1978 van Le Mans waren gebouwd.

Over Alpine

Alpine werd in 1955 opgericht door Jean Rédélé, een jongeman gepassioneerd door autoraces. De naam Alpine verwierf een legendarische status met de zeges van de A110 Berlinette in de Rally van Monte Carlo in 1971 en 1973. En nu is het merk terug met de nieuwe A110, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes die hem zo succesvol hebben gemaakt: compactheid, lichtheid en wendbaarheid voor een maximaal rijplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.