Categorieën
Alpine Renault Actueel

Alpine gaat wereldtitel endurance-racen verdedigen

Na lange tijd het geduld van endurance-fans op de proefte hebben gesteld, heeft de Automobile Club de l’Ouest de officiële deelnemerslijst voor het 2017 FIA World Endurance Championship bekendgemaakt.

In de categorie LMP2 die voor dit jaar ingrijpende wijzigingen heeft ondergaan, is Alpine vertegenwoordigd met twee A470 prototypes. De auto’s, die opnieuw de nummers 35 en 36 gaan dragen, zullen strijden namens het Signatech Alpine Matmut team.

Na de ondersteuning van het Signatech Alpine in het vorig seizoen als een van haar partners, heeft de Franse ziekteverzekering groep Matmut haar betrokkenheid versterkt door zich dit jaar als titelsponsor aan het Alpine team te verbinden.

Als winnaar van vier races – met inbegrip van de 24 Uren van Le Mans – en wereldkampioen in zijn categorie van vorig jaar, zal de Alpine met no.36 de wereldtitel gaan verdedigen.

Nicolas Lapierre zal als één van de coureurs het middelpunt zijn van de no.36 bemanning. Stéphane Richelmi zal ook zijn carrière bij Alpine voortzetten. Hij is de eerste coureur die bevestigd isvoor de A470 met startnummer 35.

Het Signatech Alpine Matmut team zal zeer binnenkort aankondigen wat de namen van de vier andere coureurs voor het seizoen 2017 zullen zijn.