Nieuwe MY Renault app voor connected diensten

Renault lanceert via de platformen Android en iOS een gloednieuwe versie van zijn smartphone-app MY Renault. Met MY Renault blijft je op dynamische wijze verbonden met de Renault-omgeving en je auto en word je op een veiligere, efficiëntere en meer ludieke manier begeleid voor alle aspecten van je mobiliteit.

“De lancering van de nieuwe MY Renault-app vormt een belangrijke stap in de ontwikkeling van nieuwe connectiviteitsdiensten die gebruikers in staat stelt om hun eigen, persoonlijke mobiliteit te herdefiniëren. Door de smartphone centraal te stellen in de MY Renault-ervaring geven we de gebruiker rechtstreeks toegang tot de auto, zodat hij/zij kan genieten van een breed palet van diensten,” aldus Benoît Joly, Directeur Verkoop en Marketing Connected Auto’s bij Renault.

De voornaamste functies van de nieuwe MY Renault-app worden opgesplitst in drie categorieën:

Navigatie
Gebruik je smartphone om ritten te plannen en te rijden. De app registreert steeds de laatste parkeerplaats van je auto en geeft deze weer: zo kun je de volgende route op je smartphone programmeren en vervolgens verzenden naar het navigatiesysteem van de auto. De routebegeleiding start dan automatisch zodra je de wagen start. Wanneer je uitstapt, kun je je in de voetgangersmodus verder laten begeleiden van de parkeerplaats tot je werkelijke bestemming: het resterende deel van de route wordt automatisch weergegeven via je favoriete navigatietoepassing (functie beschikbaar begin 2018).

Weergave op afstand
Het resterende brandstofpeil of accu-capaciteit, de bandenspanning, het gemiddelde verbruik, een overzicht van de laatste ritten en nog veel meer: het dashboard van je auto wordt op dynamische wijze weergegeven op het scherm van je smartphone. Je kunt alarmen programmeren die u waarschuwen wanneer het brandstofpeil of accu-niveau laag zijn en het systeem geeft tips weer op basis van je algemene ecoscore zoals berekend door de boordcomputer.

Renault-diensten
Alle Renault-diensten zijn vlot toegankelijk met enkele vingertikjes. Zo maakt de app het een heel stuk eenvoudiger om het onderhoud van je auto te plannen op basis van de kilometerstand. Met de kalender kun je onmiddellijk een afspraak maken bij de dealer van je keuze. Heb je onmiddellijk een garage nodig? Dan kan de app de route naar de dichtstbijzijnde Renaultdealer versturen naar je auto. Met een noodknop neemt u rechtstreeks contact op met Renault Assistance.

De nieuwe MY Renault-app zal vanaf de herfst progressief worden gelanceerd in een aantal gedekte landen, waaronder Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In België en Luxemburg zal ze tijdens het eerste trimester 2018 gelanceerd worden. Over een Nederlandse lancering is momenteel nog niets bekend. De app zal regelmatig worden bijgewerkt met nieuwe functies om het geconnecteerde ecosysteem van de gebruiker uit te breiden. In de maanden na de lancering, zal de app compatibel worden met alsmaar meer nieuwe en tweedehandse modellen en met het wagenpark van Renault.

2 gedachten over “Nieuwe MY Renault app voor connected diensten”

    1. De naam van deze website is Renault Actueel. Wanneer we wachten totdat we weten wanneer iets uitgeleverd gaat worden en op welk(e) model(len) iets wel of niet werkt zijn we te laat. Kortom: geef ons aan wat/wanneer we het WEL goed doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *