Signatech Alpine oefent voor het nieuwe seizoen

Gelijk na de presentatie van de A470 en de bemanningen voor 2017, vorige week in Boulogne-Billancourt is het Signatech Alpine team afgereisd naar Monza. Het circuit dat net buiten Milaan ligt, was het decor van een driedaagse test aan de vooravond van het nieuwe seizoen voor alle teams die deelnemen aan het FIA World Endusance Championship.

Op de eerste dag was het programma van de crew van Alpine no.36, bestaande uit Romain Dumas, Gustavo Menezes en Matt Rao, vooral gericht op de setup van de auto en het gebruik van de banden. Tijdens de middagsessie zette Gustavo Menezes de snelste tijd op de klok in de LMP2-categorie met 1:37.020.

De tweede dag was het ook een drukte van belang in de potbox van de no.35 Alpine. Deze tweede auto reed voor het eerst op het raceasfalt van Monza en een flink gedeelte van de dag werd besteed aan de zitpositie van Nelson Panciatici, Piere Ragues en André Negrão.

In de avond hadden de deelnemers de kans om enkele ronden in nachtelijke omstandigheden te rijden. Al gauw na de start van de sessie begon het te regenen waardoor enkele deelnemers het circuit niet opgingen, maar de zes Alpine coureurs reden ondanks alles ieder één stint.

Het circuit was op zondagmorgen nog vochtig maar de ideale lijn droogde snel op. Daarmee werd de jacht op de snelste tijd ook weer hervat. Romain Dumas kreeg het voor elkaar om voor de derde keer in het weekend, de snelste tijd op de klok te zetten. Met 314km/u werd de Alpine A470 alleen verslagen door een Porsche LMP-1 Hs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *